Nalazite se
  • Pop Tech
  • Kamera snima kada je pas uzbuđen
Članak
Objavljeno: 18.05.2015. 15:48

Heartography 

Kamera snima kada je pas uzbuđen

Ova akcijska pseća kamera okidat će fotke kada iz srčanih otkucaja prepozna uzbuđenje vašeg ljubimca.

Kamera snima kada je pas uzbuđen

Azijska podružnica poznatog proizvođača foto opreme Nikona, predstavila je novi sustav pod nazivom Heartography, koji u osnovi predstavlja pseću akcijsku kameru. Obzirom da vaš četveronožni ljubimac obično ne zna što bi bilo zgodno fotografirati, Nikonovci su ga opremili ogrlicom sa senzorom srčanih otkucaja, koja će prepoznati da je zbog nečega uzbuđen, a te će podatke slati Bluetoothom na digitalni fotoaparat, koji će potom okidati fotke i pohranjivati ih na SD karticu. To znači da će vaš pas fotografirati samo one prizore koji kod njega izazovu specijalno uzbuđenje, odnosno povećan broj srčanih otkucaja.

Osim što ćete na taj način doći do znatno zanimljivijih fotografija, ovo će vam pomoći i da razumijete koje to sve stvari uzbuđuju vašeg ljubimca.

Za sada nije poznato hoće li se ovo doista naći na tržištu, ili predstavlja isključivo istraživački projekt u službi marketinga Nikonovih malih fotića, no kako GoPro posjeduje Fetch "mount" za pse, možete se poslužiti konkurentskim proizvodom, jedino što on ne snima samo uzbudljive prizore. 

Izvor: Heartography

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->