Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Hi Tech jedro za bicikl
Članak
Objavljeno: 18.02.2019. 14:15

CycleWing 

VIDEO: Hi Tech jedro za bicikl

Ovo bi vam jedro trebalo znatno pomoći u pedaliranju ako imate povoljni vjetar.

VIDEO: Hi Tech jedro za bicikl

Među bizarnim projektima na Kickstarteru za koje nismo previše sigurni koliko su pametni i korisni, našao se CycleWing, sklopivo visokotehnološko (tako ga nazivaju) jedro koje se može instalirati na gotovo svaki bicikl i time vam omogućiti da svojem pedaliranju pružite zasluženi odmor i vozite se na silu vjetra, dakako ukoliko je on povoljan.

U opisu projekta navode da se jedro može rasklopiti s vašeg bicikla za samo nekoliko minuta, a vozač ima punu elektronsku kontrolu nad njim i može ga okretati prema najidealnijem vjetru ovisno o podacima s uređaja koji bilježi smjerove i snagu vjetra i prikazuje ih na malom zaslonu s jednostavnim grafičkim sučeljem, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Vjetar koji će vas gurati prema naprijed može puhati u vaša leđa pod kutovima između 35% i 45%, a kada takvog vjetra nema jedro možete jednako brzo spakirati kao što ste ga razvili i spremiti u vodonepropusnu torbu. Zanimljivo je da je osnivač ovog projekta softverski inženjer, no nije nam poznato ima li ikakvog praktičnog iskustva s jedrenjem.

Obzirom da smo i sami ljubitelji vožnje na biciklu, nije nam jasno što se događa kada je vjetar prejak, odnosno hoće li vas jedro u tom slučaju prevrnuti, jer ponekada nije jednostavno sjediti na biciklu po jakom vjetru čak i bez jedra.

U svakom slučaju voljeli bismo ovo isprobati, mada smo jako skeptični.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Bicikl jedro CycleWing
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->