Nalazite se
  • Pop Tech
  • Europa se sprema za novi val električnih automobila
Članak
Objavljeno: 23.05.2018. 12:19

IONITY 

Europa se sprema za novi val električnih automobila

Očekuje se 400 punionica za električne automobile do 2020. godine

Europa se sprema za novi val električnih automobila

Novi val električnih automobila u Europi za otprilike dvije godine očekivat će 400 brzih i oku ugodnih stanica za punjenje električnih vozila.

Radi se o IONITY-u, joint ventureu BMW Groupa, Daimlera, Forda i Volkswagena u svrhu izgradnje infrastrukture električnih punionica po cijeloj Europi do 2020.

Iz već spomenutih tvrtki angažirali su Designworks kako bi dizajnirali arhitekturu stanica, same uređaje za punjenje i koncept digitalne interaktivnosti što je dosad dovelo do zadovoljavajućih rezultata. Prepoznatljivi će biti po osvjetljenoj „aureoli“ koja će, zavisno o boji, korisniku komunicirati na kojem je stupnju napunjenosti baterija.

P90304050-lowRes

„U procesu izgradnje mreže HPC-a (high-power-charging) na strateški najbitnijim i najprometnijim cestovnim pravcima Europe očekujemo veliki porast korištenja električnih vozila“, kazao je Michael Hajesch, CEO IONITY-a.

P90304046-highRes

Snaga IONITY-evih stanica iznosi 350kW što je gotovo dvostruko više od Teslinih Superchargersa od 145kW, a očekuje se kako će Porscheov Mission E napuniti u 20 minuta, a samim time dodati do 400 kilometara dometa.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->