Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Muskova vozila za podzemne ceste
Članak
Objavljeno: 18.05.2018. 13:15

The Boring Company 

VIDEO: Muskova vozila za podzemne ceste

The Boring Company održao tiskovnu konferenciju o napredovanju projekata.

VIDEO: Muskova vozila za podzemne ceste

Elon Musk i Steve Davis, vođa projektnog tima u tvrtki The Boring Company, održali su tiskovnu konferenciju na kojoj su govorili o trenutnom stanju projekata poput HyperLoop vlaka, podzemne ceste i tunela koji će služiti za izbjegavanje gužvi u gradovima. Dobar dio izlaganja protekao je o izazovima s kojima se trenutno suočava Muskova podzemna građevinska tvrtka, pa je tako sada postalo znatno veći izazov osiguravati tunele i iznositi iz njih zemlju od samog kopanja, no Musk i Davis kažu kako u hodu razvijaju rješenja koja će proces gradnje znatno ubrzati.

3FAA1F5500000578-0-image-a-2_1493309791984

Musk je rekao kako ne odustaje od svojeg plana da za građane Los Angelesa uvede podzemnu cestu od zračne luke LAX do centra grada uz cijenu karte od samo jednog dolara. Putnici će se prevoziti shuttleovima u koje će stati 16 osoba brzinom od 250 km/h, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Musk je na svojem Twitter profilu objavio da je ušao u partnerstvo s LA Metro podzemnom željeznicom, što znači da će oni sudjelovati u razvoju i sufinanciranju projekta, no nismo baš sigurni da bi im se isplatilo prodavati karte po cijeni od 1 dolara.

Među ostalim, The Boring Company testira i dizala koja će spuštati vozila u podzemne tunele, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Musk i ekipa paralelno razvijaju i projekt Hyperloop vlaka koji će služiti za prijevoz između gradova, a odvijat će se kabinama u tunelima pod pritiskom, kao što je bilo zamišljeno u samom nastanku projekta. Brzina Hyperloopa zasad ipak neće biti nadzvučna, već će se kretati oko 482 km/h što je ipak malo realnije, jer su Musk i ekipa zaključili da je to brzina koja će biti ugodna i sigurna za putnike koji će se prevoziti. Testovi su već započeli u kraćim podzemnim testnim tunelima, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Kako se čini, The Boring Company postaje sve ozbiljnija tvrtka, pa ukoliko joj želite pomoći, možete si kupiti jednu promotivnu kapu ili bacač plamena na službenoj stranici.   EDIT: bacači plamena su trenutno svi rasprodani 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam