Nalazite se
  • Pop Tech
  • Denis Villeneuve nakon Dine režira još jedan SF klasik
Članak
Objavljeno: 25.12.2021. 11:34

Rendezvous with Rama 

Denis Villeneuve nakon Dine režira još jedan SF klasik

Prava na ekranizaciju čuvenog Clarkeovog romana u vlasništvu su poznatog glumca Morgana Freemana.

Denis Villeneuve nakon Dine režira još jedan SF klasik

Sastanak s Ramom (Rendezvous with Rama) je znanstveno-fantastični roman britanskog književnika i znanstvenika Arthura C. Clarkea koji je  prvi puta objavljen 1973. godine. Smještena u 2130-e godine, priča uključuje ogroman cilindrični vanzemaljski brod veličine 50 x 20 kilometara koji ulazi u Sunčev sustav, a grupa međunarodnih istraživača namjerava ga posjetiti letjelicom Endeavour jer vjeruje da bi mogao predstavljati prvi kontakt s vanzemaljskom civilizacijom.

Dakako, ljudi kakvi jesu, doživljavaju Ramu kao prijetnju pa onako usput prema njemu šalju termonuklearno oružje.

Ovaj roman koji nije manje Clarkovo remekdjelo od Odiseje u svemiru 2001., uskoro bi trebao biti pretočen u visokobudžetni hollywoodski film u produkciji Alcon Entertainmenta, kojemu će ovo biti najveći projekt nakon filma Blade Runner 2049 iz 2017. godine, a distribuirat će ga Warner Bros.

Režija filma povjerena je Denisu Villeneuveu, redatelju velikog hita Dune (Dina), a obzirom da se prava na ekranizaciju Clarkeovog romana nalaze u rukama Morgana Freemana, za očekivati je da će se upravo taj glumac naći u jednoj od glavnih uloga, pa će vjerojatno tumačiti ulogu Billa Nortona, zapovjednika misije Endeavour.

Za sada još nije poznato hoće li snimanje filma započeti u pauzi između nastavaka Dine, ili će Villeneuve prvo odraditi Herbertov klasik do kraja pa tek onda prijeći na Clarka.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->