Nalazite se
  • Pop Tech
  • Pametni vrt u zatvorenom za cjelogodišnje povrće
Članak
Objavljeno: 18.12.2021. 12:56

Tiiun 

Pametni vrt u zatvorenom za cjelogodišnje povrće

LG-jev automatski pametni vrt za zatvorene prostore omogućuje vam uzgajanje povrća u dnevnoj sobi.

Pametni vrt u zatvorenom za cjelogodišnje povrće

Do sada smo već imali prilike vidjeti više projekta hidroponskih sustava za uzgoj povrća u zatvorenim prostorima, a LG stvari znatno olakšava svojim automatiziranim pametnim vrtom u ormaru pod nazivom Tiiun koji se već nudi u prodaji u Južnoj Koreji, a biti će demonstriran na predstojećem CES sajmu.

Približno veličine malog hladnjaka, jedinica s napajanjem ima dvije police za uzgoj povrća od kojih svaka može smjestiti šest paketa sjemena ili mahuna, a uključuju i medij za uzgoj te imaju niz rupa za klijanje.

LG2

Unutarnja temperatura se automatski kontrolira korištenjem tehnologije iz LG-jevih hladnjaka, a tempirana LED rasvjeta oponaša prirodne cikluse rasta, dok sustav čak kontrolira protok zraka za optimalan rast. Prozirna vrata omogućuju vrtlarima u zatvorenom prostoru da gledaju kako njihov urod zelenila raste, a pritom čuva povrće od buba tako da nemate potrebu za insekticidima. LG kaže da berbu možete imati tijekom čitave godine, svakih četiri do osam tjedana.

LG3

Rad uređaja može se pratiti i pomoću LG ThinQ mobilne aplikacije, a parametri podešavati prema potrebi. Aplikacija će također obavijestiti korisnike kada spremnik za vodu jedinice treba dopuniti, dok sustav osigurava da izdanci dobivaju "piće" osam puta dnevno.

Zasad još nije poznato hoće li i kada LG-jev pametni vrt biti dostupan izvan Koreje gdje se prodaje po cijeni od 1,49 milijuna wona, odnosno oko 1.250 dolara.

Vezani sadržaji
Ključne riječi LG pametni vrt Tiiun
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->