Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.09.2011. 14:08

Kavomobil 

Automobil na zrna kave

Modificirani automobil koji kao sirovinu za dobivanje pogonskog plina koristi zrna kave sprema se oboriti svjetski rekord.

Automobil na zrna kave

Britanski inženjer Martin Bacon iz Durhama, u svoj je automobil ugradio pravu mini tvornicu za preradu organskih materijala u plin pomoću visokih temperatura.

Nakon prerade plin se pročišćava i hladi, te se uspješno može koristiti za pokretanje vozila opremljenog modificiranim plinskim motorom.

Kako bi izazvao čim više medijske pozornosti, Bacon je kao sirovinu za dobivanje plina odlučio koristiti kavu u zrnu, a uskoro se ovim automobilom sprema oboriti svjetski brzinski rekord za automobile koji se kreću na plin dobiven od organskog otpada, a do tog će pokušaja doći 22. i 23. studenog ove godine u Manchesteru. Bacon tvrdi kako će svojim novim automobilom voziti brzinom od 109 km/h.

Nije nam poznato koristi li Bacon prženu ili sirovu kavu, ali bismo rekli kako je njegov automobil jedan od rijetkih iza kojeg bismo se uvijek voljeli voziti. Osim što njegove ispušne pare ugodno mirišu, prilikom dugih putovanja bi nas mogle dodatno držati budnima.

Automobil na kavu je dizajniran u suradnji s BBC-ovom TV emisijom Bang Goes The Theory, u kojoj gledatelji sami predlažu autorima ispitivanje nekih pomalo neobičnih znanstvenih teorija u praksi.  

Bacon tvrdi kako će svojim kavamobilom voziti brzinom od 109 km/h.

VIDEO - Automobil na kavu

Martin Bacon u ovom videu govori o sustavu koji pokreće njegov automobil na zrna kave, a možete vidjeti i kako se ovo neobično vozilo ponaša u vožnji. Rekli bismo kako performanse nimalo ne trpe zbog malo kofeinskog stimulansa u motoru.

kava-video
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->