Nalazite se
  • Pop Tech
  • Parkirajte automobil mobitelom
Članak
Objavljeno: 16.09.2011. 12:51

Valeo Park4U 

Parkirajte automobil mobitelom

Tvrtka Valeo napravila je aplikaciju pomoću koje možete parkirati svoj automobil koristeći mobitel kao daljinski upravljač.

Parkirajte automobil mobitelom

Valeo Park4U je aplikacija za iOS i Android platforme, koja će vam omogućiti daljinsko upravljanje vozilom korištenjem mobitela, što bi posebno moglo biti korisno za parkiranje onim osobama koje unutar automobila teško pogode kako stati "između dvije crte".

Naravno, da bi funkcionirala, sama aplikacija mora imati "hardversku" podršku unutar sustava automobila u kojem se koristi, pa je Valeo dogovorio suradnju s Volswagen grupom, koja je odlučila ugrađivati tu opciju u neke svoje modele poput Tourana, Sharana, Audija A6 i A7, te Seata Alhambre, a do kraja godine će sustav biti ugrađivan u 38 modela njihovih novih automobila.

Pretpostavljamo kako će na ovu vijest mnogi vozači koji drže do svojih vozačkih sposobnosti odmahnuti glavom i tvrditi kako im je taj sustav potpuno nepotreban, no bismo rekli kako od sada više barem nećete trebati pomoć prijatelja izvan automobila koji pazi da ne bubnete u zid dok se pri parkiranju krećete u rikverc.

VIDEO - Park4U

Osim u praktične svrhe, sustav može poslužiti i za zabavu, zbunjivanjem ljudi pokraj kojih prolazi automobil bez vozača. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam













   

*/-->