Nalazite se
  • Pop Tech
  • Ferrari neće nikada proizvoditi e-automobile
Članak
Objavljeno: 23.08.2011. 13:00

Ferrari 

Ferrari neće nikada proizvoditi e-automobile

Predsjednik upravnog odbora Ferrarija, izjavio je kako oni nikada neće proizvoditi električne automobile, jer ne vjeruju u njihovu budućnost.

Ferrari neće nikada proizvoditi e-automobile

Ferrari će 2015. godine predstaviti hibridni HY-KERS automobil koji će koristiti neka rješenja iz njihovih bolida Formule 1, no električne automobile nemaju namjeru proizvoditi.

Luca di Montezemelo, glavni šef Ferrarija, u jednom intervjuu američkom portalu endgadget.com, izjavio je kako kako poznati talijanski proizvođač automobila ne vjeruje u budućnost električnih automobila.

“Ne mislim da električni automobili predstavljaju važan korak u smanjivanju zagađenja i emisije CO2, odnosno u očuvanju životne sredine”, izjavio je predsjednik Ferrarija.

Luca naglašava kako umjesto električnog automobila, Ferrari razvija alternativna rješenja kao što su hibridna vozila poput modela 599 koji je predstavljen na Geneva Motor Showu prošle godine, te HY-KERS modela, koji najavljuju za 2015. godinu.

“Uspjeli smo smanjiti potrošnju naših automobila za 30% i nastavit ćemo raditi u tom smjeru”, kaže predsjednik Ferrarija, dodavši kako će neki novi modeli imati i rješenja koja se primjenjuju u njihovim bolidima iz Formule 1.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam