Nalazite se
  • Pop Tech
  • Elektronika protiv prebrze vožnje i glasnog slušanje glazbe
Članak
Objavljeno: 04.09.2011. 20:44

Ford MyKey 

Elektronika protiv prebrze vožnje i glasnog slušanje glazbe

Fordov elektronski sustav omogućit će roditeljima programiranje automobila koji daju na korištenje svojoj djeci.

Elektronika protiv prebrze vožnje i glasnog slušanje glazbe

Iduće godine Ford će za sve svoje nove automobile ponuditi elektronski "roditeljski" sustav za kontrolu vožnje mladih vozača.

Novi MyKey sustav, između ostalog će omogućiti roditeljima ograničavanje maksimalne brzine automobila i glasnoće audio sustava, izricanje upozorenja za prebrzu vožnju i nevezanje pojasa, obavijesti o skorom nestanku benzina, kao i automatski poziv hitnoj službi od strane putnog računala u slučaju nesreće.

 funkcije će se uprogramirati u rezervni ključ automobila koji će roditelji davati djeci pri posuđivanju vozila 

Sve ove funkcije moći će se uprogramirati u rezervni ključ automobila koji će roditelji davati djeci pri posuđivanju vozila. Pri paljenju automobila tim ključem, u putnom računalu će se pokrenuti program koji će podesiti sve funkcije i niti jedna se neće moći isključiti sve dok se automobil ne pokrene drugim ili drugačije programiranim ključem.

Paul Mascarena, šef tehničkog odjela Forda kaže: "Mada je MyKey sustav namijenjen mladim vozačima, bit će koristan i za potrebe vožnje službenih automobila".

U Fordu kažu kako su očekivali da će ovaj sustav "elektronskog špijuniranja vožnje" postati nepopularan među tinejdžerima, međutim njihova istraživanja su pokazala suprotno.

"Roditelji su uz MyKey sustav sada daleko više skloni posuđivanju svojih automobila djeci nego ranije, pa su tinejdžeri zadovoljni i ne doživljavaju ga negativno", tvrde u Fordu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->