Nalazite se
  • Pop Tech
  • Aplikacije ukidaju blagajne u dućanima
Članak
Objavljeno: 14.10.2018. 12:40

Mobile, Pay, Go 

Aplikacije ukidaju blagajne u dućanima

Kupci u dva londonska dućana mogu s robom izaći iz dućana bez posjećivanja blagajni.

Aplikacije ukidaju blagajne u dućanima

Nema sumnje da su nam automatske blagajne kakve se mogu naći i u nekim našim trgovačkim centrima znatno olakšale i ubrzale kupnju, mada ih mnogi kupci još uvijek ne koriste, jer više vole da im barkodove proizvoda skeniraju blagajnice/blagajnici, umjesto da to rade sami.

Iduća faza šopinga mogla bi u potpunosti izbaciti blagajne iz dućana, obzirom da se razvijaju sustavi koji omogućuju plaćanje robe aplikacijama pametnih telefona unutar trgovina, pa nakon kupnje možete ravno izaći kroz vrata i time si uštedjeti puno vremena.

Jedna od najnovijih takvih aplikacija je Mobile, Pay, Go, koja se nalazi u fazi testiranja u dva londonska dućana trgovačkog lanca Marks & Spencer (M&S). Ona vam omogućuje da u dućanu skenirate barkodove proizvoda svojim pametnim telefonom, nakon čega će vam se ponuditi odabir sustava plaćanja, bilo pohranjenom bankovnom karticom ili nekim od servisa poput Google Paya ili Apple Paya. Nakon potvrde plaćanja autorizacijom otiska prsta ili sličnom metodom proizvod je kupljen i možete ga iznijeti iz dućana ravno kroz vrata. Ukoliko vas na izlazu zaustavi zaštitar i posumnja da ste nešto drpili, pokazati ćete mu QR kod na zaslonu aplikacije koji vrijedi kao račun, pa će vas nakon skeniranja ljubazno pozdraviti i propustiti.

U sadašnjoj testnoj fazi postoje ograničenja ovakve kupnje, pa ne možete kupovati robu u vrijednosti većoj od 30 funti, a ako želite kupovati alkohol ili cigarete, morat ćete svejedno  otići do blagajne kako bi provjerili jeste li punoljetni.

Testiranje u dva dućana trebalo bi biti dovršeno prije Božićnih blagdana, nakon čega M&S uslugu namjerava proširiti na znatno više prodajnih mjesta. Blagajne u početku neće biti u potpunosti uklonjene iz dućana ali će ih biti znatno manje. Testiranje je pokazalo da kupac za samo 15-40 sekundi može ući u dućan, kupiti i platiti robu te izaći iz njega, pa M&S vjeruje da ovo predstavlja blisku budućnost šopinga koji više nikada neće biti kakav je bio do sada. Zbogom čekanju na blagajnama.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam