Nalazite se
  • Pop Tech
  • Facebook lansirao svoju društvenu tablet kameru
Članak
Objavljeno: 09.10.2018. 14:15

Portal  

Facebook lansirao svoju društvenu tablet kameru

Facebook kaže da će nam portal olakšati život i biti siguran u očuvanju privatnosti.

Facebook lansirao svoju društvenu tablet kameru

Iskreno rečeno, nama bi (barem zasad) bila zadnja stvar u životu kupiti Facebookovu kameru s tabletom koja u sebi ima duboku integraciju s društvenom mrežu, jer nam se čini da i ovako previše naših privatnih podataka kruži internetom, iako smo si ruku na srce ponajviše sami krivi. 

Kao što smo najavili, Facebook je lansirao portal, kameru s tabletom (ili obrnuto) koja će vam služiti za videopozive ali i kao glasovni asistent, obzirom da u sebi ima Alexu.

portal 2

U pomoć ovog gadgeta, sada ćete moći održavati live video prijenose svojim frendovima na Facebooku, kako bi svi vidjeli što u svakom trenutku radite doma i dijelili vam savjete što obući, kako napraviti idealni gulaš ili vam se diviti kako ste lijepi.

Ako se plašite za svoju privatnost, Facebook je na objektiv kamere postavio "klapnu" koja će isključiti prijenos videa i zvuka kada to poželite, dakako ako ju ne zaboravite kliknuti.

Kao i drugi pametni "home" uređaji portal se aktivira glasom frazom "Hej portal", a Facebook se kune da neće slušati ni gledati vaše video razgovore, jer su video pozivi enkriptirani i uvijek su sigurni. To svi kažu.

portal modeli

‍Nije nam poznato kakve je kvalitete hardver u ovom uređaju, a obzirom da se Facebook do sada nije bavio proizvodnjom uređaja ostaje i sumnja u njegovu kvalitetu, no to ćemo provjeriti kada ga dobijemo na test u Vidilabu.

Najjeftiniji portal s ekranom od 10,1 inča platiti ćete 199 dolara, dok ćete najskuplji dijagonale ekrana od 15,6 inča platiti 359 dolara. Facebook ima i akciju "kupite dva, uštedite 100 dolara", pa  tko voli neka izvoli.

Ne želimo djelovati hejterski ali nas je pomalo strah Facebookove kamere, no što god mi rekli, o popularnosti ovog gadgeta će odlučiti milijarde korisnika koji će za njim vjerojatno poludjeti. Ili neće. Što vi mislite?Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->