Nalazite se
  • Pop Tech
  • Antidron tehnologija na NASCAR utrkama
Članak
Objavljeno: 13.04.2018. 12:51

DroneShield 

Antidron tehnologija na NASCAR utrkama

Na NASCAR utrci u Teksasu korištena je tehnologija koja onemogućuje let dronovima. 

Antidron tehnologija na NASCAR utrkama

Dronove nitko ne voli vidjeti u blizini zračnih luka ili osjetljivih političkih i vojnih objekata, a sve manje ih žele i na sportskim natjecanjima.

Tvrtka DroneShield koja proizvodi antidron puške i stacionarne automatske sustave za onesposobljavanje dronova, prvi je puta angažirana za zaštitu NASCAR utrke koja se održavala prošlog vikenda na Texas Motor Speedwayu.

Mada tijekom utrke nisu zabilježeni letovi dronovima, tehnologija je bila spremna, pa su se oko trkališta mogli vidjeti stacionarni sustavi koji automatski otkrivaju frekvencije putem kojih se upravlja dronovima i potom ih prekidaju, nakon čega letjelice ruše, odnosno prisiljavaju na slijetanje. Ako bi sve drugo zakazalo, oko staze su se nalazili i  policajci sa specijalnim puškama koje također koriste sličnu tehnologiju.

DroneShieldovi sustavi već su se koristili na sportskim natjecanjima, pa su bili zaduženi za onesposobljavanje dronova tijekom zimske Olimpijade u PyeongChangu, a američka vlada sada njima planira zaštititi sva sportska natjecanja visokog rizika u SAD-u, među kojima su posebno težište stavili na NASCAR utrke.  

Vezani sadržaji
Ključne riječi sustavi NASCAR antidron DroneShield
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam