Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.03.2020. 11:29

Nintendo PlayStation 

VIDEO: Ovo je najskuplja konzola na svijetu

Saznajte kako je konzola iz 1991. godine postala najskuplja igraća konzola u 2020. godini.

VIDEO: Ovo je najskuplja konzola na svijetu

Kada govorimo o najskupljim igraćim konzolama obično mislimo na najnovije Xbox i PlaysStation high-end konzole Sonya i Microsofta, no ovih dana najskuplja je postala jedna iz 1991. godine pod nazivom Nintendo PlayStation.

Uređaj za koji do prije nekoliko godina mislilo da nikada nije proizveden plod je kratkoročne suradnje između Sonya i Nintenda, a jedini prototip za koji se zna da uopće postoji, prodan je na aukciji tvrtke Heritage Auctions ponuđaču koji je za njega platio čak 300.000 dolara, odnosno 1.985.124 kn.

nintendo-playstation-04-1440x868

Mada je uoči aukcije suosnivač Oculusa Palmer Lucky najavio da će upravo on dati najvišu ponudu za ovaj rijetki kolekcionarski primjerak konzole koja nikada nije došla na tržište i tvrdio da će za nju dati 280.000 dolara, pojavio se nepoznati ponuđač koji je na stol odmah stavio 300.000 dolara, pa je Lucky odustao bez da je uopće iznesao svoju ponudu. Valja reći da će kupca konzola koštati i više od toga, jer osim 300.000 dolara mora dati još 60.000 dolara za razne troškove aukcije, što znači da će ga ovo zadovoljstvo koštati nešto manje od 2,4 milijuna kuna.

Što se tiče same konzole, osnovna ideja suradnje između Nintenda i Sonya je bila da se Super Nintendu doda podrška za CD-ROM, što znači da može pokretati igre na SNES catridgeima i CD ROM-ovima te reproducirati audio CD diskove, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Suradnja između Nintenda i Sonya na izradi nove konzole je objavljena 1991. godine, no vrlo brzo je Nintendo objavio da se odlučio na partnerstvo s Philipsom, što je u potpunosti promijenilo gaming industriju devedesetih, posebice stoga što je Sony odlučio izdati vlastiti PlayStation.

Heritage Auctions tvrdi da je na njegovoj aukciji prodan jedini postojeći prototip Nintendo PlayStationa na svijetu, jer su svi drugi primjerci navodno uništeni. Ako vi možda imate koji u nekom staroj kutiji na tavanu možete nam ga slobodno donirati pa ćemo vam u zamjenu dati PlayStation 5.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->