Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.12.2019. 10:50

The Game Awards 2018 

Sekiro: Shadows Die Twice je igra godine

Ovogodišnja dodjela nagrada za najbolje igre donijela je prilična iznenađenja.

Sekiro: Shadows Die Twice je igra godine

Mada je The Game Awards u posljednjim godinama postao više događanje za najave novih igara i novog hardvera nego sama dodjela nagrada, pa je glavna slava ove godine pripala novoj Xbox Series X konzoli, žiri sastavljen od 80 stručnjaka, gaming medija i influencera odabrao je ponovno najbolje igre 2019. godine.

Prema njihovom izboru na prvom mjestu kao igra godine nalazi se naslov  Sekiro: Shadows Die Twice koji je razvio developer From Software. Priča o osveti usamljenog samuraja ujedno je osvojila i nagradu za najbolju akcijsku avanturu (Best Action/Adventure Game), a do sada se prodala u više od 3,8 milijuna primjeraka.

Po nama možda najveće iznenađenje predstavlja RPG Disco Elysium, koji je na Game Awardsu osvojio sve četiri kategorije za koje je nominiran - za naraciju, RPG igru, nezavisnu igru i novu Indie igru.

dicso

Najbolja akcijska igra je Devil May Cry 5, a najbolji eSports naslov League of Legends.

Titulu za najbolju borilačku igru (čitaj tučnjavu) osvojio je Super Smash Bros. Ultimate, a najbolja mobilna igra je Call of Duty: Mobile, dok je nabolji multiplayer naslov Apex Legends.

U kategoriji sportskih/trkaćih igara pobijedio je Crash Team Racing Nitro-Fueled, a najbolja strategija je Fire Emblem: Three Houses.

I posljednje iznenađenje Game Awardsa predstavlja nagrada za najbolju VR/AR igru koja je pripala PSVR/Steam/Oculus naslovu Beat Saber u kojem sabljom (VR kontrolerima) režete ritmove koji lete sve brže prema vama. 

ss_b65444cc4513f34bd41fa6b0fe96cf11d94fea8d

Ako se pitate gdje su igre CoD: Modern Warfare, Borderlands 3, EFootball Pro Evolution Soccer 2020, FIFA 20 i još nekoliko naslova koji su harali ovogodišnjim top listama prodaje igara, žiri Game Awardsa ih je uvrstio među najbolje naslove, ali ne na prva mjesta, već među Top 5 u raznim kategorijama.

Teško nam je procijeniti pokazuje li ovo nepristranost žirija ili se radilo o kakvom žestokom lobiranju. Od strane developera koji nisu osvojili očekivane nagrade zasad nema nikakvih protesta i reakcija.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->