Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.12.2019. 12:33

Winston 

VIDEO: Uređaj koji čuva vašu online privatnost

Očuvanje privatnosti će vam omogućuti hardver koji se spaja na kućnu mrežu.

VIDEO: Uređaj koji čuva vašu online privatnost

Dok vi gledate internet, internet gleda i vas. Ova „ICT poslovica“  predstavlja činjenicu koja jasno govori kako se spajanjem na mrežu svih mreža s bilo kakvim uređajem, telefonom, računalom, pametnim satom, hladnjakom, odričete dobrog dijela svoje privatnosti, jer ste automatski izloženi praćenju od strane raznih agencija, oglašivača, hakera i drugih pojedinaca i organizacija koji prikupljaju vaše podatke za razne potrebe.

Obrana od te pošasti praćenja obično podrazumijeva poprilično znanje o načinima i sustavima zaštite, što je većini ljudi previše teško i nepoznato, pa lako postaju žrtve internetskog uhođenja.

Upravo za takve, najranjivije skupine internetskih korisnika, američka tvrtka Winston Privacy proizvela je plug'n'play hardver pod nazivom Winston koji se spaja na vaš ruter i predstavlja zadnju crtu obrane između napadača s interneta i svih ukućana koji se spajaju preko vaše mreže, čime ćete biti zaštićeni od neželjenog oglašavanja, praćenja "trećih strana" i drugih neželjenih načina uhođenja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Proizvođač kaže da je podešavanje uređaja vrlo jednostavno i ne zahtijeva više od 60 sekundi, a koliko je Winston potreban na tržištu svjedoči podatak da je projekt crowdfundingom na Kickastarteru prikupio 3,6 milijuna kuna, a na Indiegogou čak 7,8 milijuna kuna.

Winston vašu privatnost štiti na razne načine, što uključuje skrivanje IP adrese, blokiranje pop-upova i oglasa, obranu od DNS napada, skrivanja fizičke lokacije, "anti-fingerprinting" i enkriptiranje podataka.

Zanimljiv je podatak da je Richard Strokes, osnivač tvrtke Winston Privacy, dugo godina radio kao šef odjela za prikupljanje podataka u jednoj od najvećih marketinških agencija na svijetu, pa se može reći da je prešao na stranu dobra s "tamne strane". Dakako, dok ne dođemo u priliku testirati Winstona u Vidilabu, ne možemo potvrditi da je doista u stanju čuvati privatnost korisnika kao što tvrde, ali nam je privukao pozornost jer korisnici tako nešto već dugo vremena traže.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->