Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.12.2019. 09:57

Hakiranje 

Android telefoni izloženi sve većim prijetnjama

Symantec dnevno u prosjeku blokira 10.570 malicioznih aplikacija.

Android telefoni izloženi sve većim prijetnjama

Najnoviji izvještaji vezani uz sigurnost u Android okruženju ukazuju na sve veće prijetnje Googleovom mobilnom operativnom sustavu. Prema izvještaju Symanteca, samo njegova antivirusna rješenja dnevno blokiraju 10.573 maliciozne aplikacije, a tijekom ove godine najveće prijetnje su dolazile od aplikacija u kategoriji Tools (Alati) aplikacija. Takvih aplikacija koje u sebi skrivaju maliciozni softver čak je 39,1 posto u odnosu na sav zloćudni softver za Android, dok je na drugom mjestu kategorija "Lifestyle s 14,9 posto. Značajan rizik predstavljaju i aplikacije u kategoriji zabave (entertainment) sa 7,3%, "Social and Communication" (6,3%) te glazba (4,3%), dok najmanji rizik predstavljaju kategorije edukacija i knjige s 2,6%, odnosno 3,2%.

Što se gaminga tiče, takozvane "mozgalice" i puzzle igre čine 4,2 % prijetnji, a arkadni i akcijski naslovi 4,1%.

Symantec navodi da je u značajnom porastu i broj pretraga za virusima i hackovima za telefone, pa samo u SAD-u ljudi mjesečno pretražuju "iPhone hacks" 14.800 puta, "Android hack" 2.900 puta, a "how to hack someone's phone" (kako hakirati nečiji telefon) 6.600 puta.

Drugim riječima, hakiranje telefona za razne krađe i prijevare sve je popularnije, a kako i sami ne biste postali žrtvom ponovit ćemo vam stare savjete. Osigurajte svoj telefon dobrom antivirusnom zaštitom i (najvažnije), preuzimajte samo one aplikacije za koje ste 100 posto sigurni da su sigurne i autentične te da dolaze iz pravog izvora.Vezani sadržaji
Ključne riječi Android Hakiranje Symantec prijetnje
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->