Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.12.2019. 10:17

Prvi pogled 

VIDEO: Predstavljena Xbox Series X konzola

Idući Xbox je izgubio kodno ime Project Scarlett i sada postaje Xbox Series X.

VIDEO: Predstavljena Xbox Series X konzola

Na svečanoj dodjeli nagrada The Game Awards 2019 Microsoft je predstavio igraću konzolu nove generacije koja više ne nosi kodno ime Xbox Project X, već se sada zove Xbox Series X, a trebala bi stići na tržište kroz točno godinu dana, odnosno uoči božićnih praznika 2020., kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Kao što možete vidjeti na naslovnoj slici, novi Xbox je dizajniran potpuno drugačije od  postojećih konzola, s kvadratnom bazom i predstavlja uspravni kvadar, a širina mu nije puno veća od kontrolera koji djeluje jako slično onom za Xbox One, dok mu je jedina primjetna razlika share gumb u sredini koji će vam omogućiti da jednim pritiskom dijelite svoje blistave gaming trenutke s prijateljima.

Microsoft kaže da je ovaj izgled nove konzole spoj dizajna i funkcionalnosti, pa se u razvoju vodilo puno brige oko toga da osim što djeluje lijepo, istovremeno ima dobro riješen protok zraka zbog hlađenja, nisku razinu buke i da se u njega može uglaviti top hardver koji će performanse podići na dosad neviđenu visoku razinu.

Kad već govorimo o hardveru, poznato je da će nova konzola sadržavati NVMe SSD i GDDR6 RAM memoriju, AMD Zen 2 procesor i najnoviju generaciju AMD RDNA arhitekture, a Xbox Series X GPU grafika dolazi s VRS (Variable Rate Shading) tehnologijom koja se omogućiti developerima razvoj igara koje će dobro iskoristiti brzine SSD-a i kako kažu, "praktično eliminirati vremena učitavanja i pružiti igračima brži ulazak u gameplay nego ikada prije".

Pored toga Microsoft kaže da će konzola omogućiti 4K igranje na 60 do maksimalnih 120 fps te da će imati i "8K mogućnosti", a vizualijama će uvelike pomoći "hardverski ubrzan ray tracing".

Što se igara tiče, do sada nam je već bilo poznato da ćete prilikom izlaska konzole moći zaigrati Halo Infinite, a na Game Awardsu je predstavljen i trailer Xbox Series X ekskluzive Senua’s Saga: Hellblade II, koji je izrađen u "in game engineu". Moramo priznati da ova RPG igra djeluje doista impresivno, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Microsoft je najavio da će puno više detalja i naslova koji će iskoristiti moćan hardver nove konzole predstaviti 9. lipnja 2020. na E3 sajmu u Los Angelesu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->