Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Komandosi će letom kroz svemir ulaziti u ratne zone
Članak
Objavljeno: 16.07.2017. 13:08

US Air Force 

Komandosi će letom kroz svemir ulaziti u ratne zone

Šef američkog ratnog zrakoplovstva tvrdi da će specijalci za samo jedan sat stići na bilo koje mjesto na Zemlji.

Komandosi će letom kroz svemir ulaziti u ratne zone

Govoreći na konferenciji zračnih snaga u Londonu, general David Goldfein, šef Američkog raznog zrakoplovstva (US Air Force), izjavio je kako će uskoro jedinice specijalnih snaga biti u stanju letom do ruba svemira stići u bilo koji ratni sukob na našem planetu unutar jednog sata.

General Goldfein nije otkrio konkretne planove letjelica koje će služiti za tu svrhu, ali je rekao da će se za to koristiti zrakoplovi nosači raketa po uzoru na Virgin Galacticov (Bransonov) White Knight Two. To znači da će specijalce u raketnoj letjelici specijalni zrakoplov dovesti do visine od 15 km iznad Zemlje, nakon čega će se aktivirati raketni pogon i izbaciti letjelicu u svemir, koja će na taj način obavljati svemirske ili interkontinentalne letove.

General je rekao da je ovakav način raketnog interkontinentalnog zračnog prometa ujedno vrlo učinkovit, jer klasične rakete većinu goriva potroše upravo da bi došle na visinu od 15.000 metara, pa je ideja zrakoplova nosača najbolje rješenje za takva lansiranja.

Znači li to da će Richard Branson uz svemirske turiste u svemir uskoro prevoziti i specijalce?

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->