Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.08.2017. 12:50

New York 

Knjižnice postaju streaming videoteke

Javna knjižnica u New Yorku svim članovima omogućuje besplatni streaming 30.000 filmova.

Knjižnice postaju streaming videoteke

Svima nam je poznato da su konačni udarac vidotekama u kojima smo posuđivali filmove na kazetama, DVD-ima i Blu Ray diskovima zadali streaming servisi poput Netflixa, Amazon Primea i HBO Go, a sada bi njihovu ulogu mogle preuzeti knjžnice. U Javnoj knjižnici New Yorka, svi članovi sa svojom iskaznicom mogu preuzimati više od 30.000 filmova koje nudi servis Kanopy, koji je u početku bio namijenjen američkim studentima, profesorima i akademskoj zajednici.

U dogovoru s Javnom knjižnicom New Yorka, Kanopy nudi besplatan streaming svim njezinim članovima.

U ponudi se zasad nalaze klasičninezavisni, edukativni i dokumentarni filmovi Criterion Collectiona, BBC-a, First Runa i Great Coursesa, no u planu je da se servis proširi na sve vrste filmova, što znači da će članovi knjižnice moći uskoro gledati i hollywoodske blockbustere, no to vjerojatno neće biti baš najnoviji naslovi.

Članovi knjižnice će zasad moći streamati 10 filmova mjesečno i dobit će za svaki tri dana vremena da ga pogledaju prije nego ga "vrate" s posudbe.

Kanopy surađuje sa 192 knjižnice širom SAD-a, pa je za očekivati da će uskoro u čitavoj Americi knjižničari imati malo proširen opseg posla zbog katalogizacije i posudbe streaming filmova.

Ako ovo stigne do nas, moglo bi motivirati ljude da se učlanjuju u knjižnice, pa možda usput pročitaju i poneku knjigu.   

Vezani sadržaji
Ključne riječi Filmovi streaming knjižnice Kanopy
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->