Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.02.2020. 09:44

Game Developers Conference 

PlayStation otkazao GDC zbog koronavirusa

Još jednom velikom sajmu prijeti otkazivanje zbog epidemije COVID-19 koronavirusa.

PlayStation otkazao GDC zbog koronavirusa

Kao što vjerojatno znate, nedavno je zbog epidemije COVID-19 koronavirusa otkazan najveći sajam mobilne tehnologije MWC 2020 u Barceloni, a sada slična sudbina prijeti i drugim velikim tehnološkim događanjima. Prvo među njima je najveća svjetska game developerska konferencija GDC koja bi se trebala održati od 16. do 20. ožujka u San Francisku, a upravo dolazi vijest da na njoj neće biti Sony Interactive Entertainmenta, odnosno PlayStation divizije, kao ni Facebookovog gaming branda Oculusa.

Facebook kaže da će na GDC-u ipak održati prezentacije Oculusa, no isključivo u digitalnom online formatu, dok je Sony Interactive Entertainment izjavio da je odlučio otkazati svoj nastup na konferenciji jer smatra da je to najbolja opcija zbog situacije s epidemijom i restrikcijama vezanim uz putovanja. "Žao nam je što moramo otkazati naše sudjelovanje, ali zdravlje i sigurnost naših djelatnika širom svijeta su nam najveća briga", izjavio je predstavnik PlayStation za gamesindustry.biz.    

GDC kaže kako namjerava održati događanje usprkos nedolasku kineskih i drugih izlagača, a prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije potruditi će se poduzeti sve potrebne mjere kako bi spriječio epidemiju poput uvođenja elektrostatičkih dezinfekcijskih sprejeva u frekventnim prostorima, češćeg čišćenja i dezinfekcije raznih objekata poput kvaka na vratima i mikrofona te svakodnevnih pranja tepiha.

Otkazivanje Sonya je veliki udarac za GDC, ali je još veća briga pred organizatorima najvećeg gaming sajma E3 u Los Angelesu u lipnju, obzirom da ni tamo neće biti PlayStationa koji je prema nekim informacijama trebao službeno predstaviti PS5 konzolu.

Hoće li GDC 2020 uopće biti održan saznat ćemo vrlo skoro.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->