Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.02.2020. 15:30

Giga Berlin 

Njemački sud zaustavio gradnju Gigafactorya

Nakon demonstracija aktivista za zaštitu okoliša Tesli zaustavljena gradnja tvornice u Njemačkoj.

Njemački sud zaustavio gradnju Gigafactorya

Tesla je u njemačkom Grünheideu pored Berlina od savezne države Brandenburg kupio 300 hektara zemljišta za gradnju prve europske Gigafactory tvornice "Giga Berlin" za proizvodnju električnih automobila i započeo s radovima, no kada su aktivisti za zaštitu okoliša otkrili da se radi o šumskom području na kojem bi moglo doći do devastacije na tisuća stabla drveća, pokrenuli su demonstracije kojima je cilj gradnju zaustaviti.

Pored toga, aktivisti su zatražili zaustavljanje gradnje i pravnim putem, a njemački sud je sada privremeno odlučio da se dalja gradnja ne može nastaviti.

To ne znači da će Njemačka Tesli zabraniti gradnju tvornice, jer je odluka privremena dok se ne provedu dodatna ispitivanja, najvjerojatnije tijekom ovog tjedna.

Tvornica je dobrim dijelom postala politički problem između aktivista za zaštitu okoliša, demokrata i demokršćana koji smatraju da bi zabrana gradnje mogla naštetiti ugledu Njemačke kao idealnog mjesta za poslovanje.

Tesla ima namjeru otvoriti novu tvornicu 2021. godine, proizvoditi u njoj 500.000 automobila godišnje i zaposliti oko 12.000 radnika, a lokalni mediji kažu da se Muskova tvrtka obavezala relocirati kolonije šumskih mrava, reptila i šišmiša te se potruditi oko zaštite prirode.

Prošli mjesec na lokaciji gradilišta je pronađeno i onesposobljeno 7 avionskih bombi iz 2. svjetskog rata.

Tesla trenutno ima dvije Gigafactory tvornice u SAD-u i jednu u kineskom ŠangajuVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->