Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Foxconn će proizvoditi maske za zaštitu od koronavirusa
Članak
Objavljeno: 11.02.2020. 10:57

Novi biznis 

Foxconn će proizvoditi maske za zaštitu od koronavirusa

Dok druge tehnološke tvrtke strahuju od koronavirusa, proizvođač iPhoneova je situaciju iskoristio za novi biznis.

Foxconn će proizvoditi maske za zaštitu od koronavirusa

Tajvanska tvrtka Foxconn u svojim tvornicama sklapa brojne popularne elektronske uređaje današnjice, poput iPhone telefona, Kindle e-readera, PlayStation, Nintendo i Xbox konzola, za brojne američke, kanadske, japanske, finske i kineske tvrtke. Procjenjuje se da tvrtka proizvodi oko 40 posto potrošačke elektronike koja se prodaje širom svijeta.

U trenutku dok većina tehnoloških kompanija u svijetu strahuje od negativnog utjecaja epidemije koronavirusa na njihovo poslovanje, Foxconn je odlučio proširiti svoj biznis na pomalo neočekivano područje, proizvodnju zaštitnih maski koje namjerava isporučivati u ogromnim količinama.

Koliki je potencijal tog biznisa svjedoči podatak da je tajvanska tvrtka odlučila prenamijeniti čitave proizvodne linije u svojim kineskim tvornicama u Shenzenu kako bi bila u stanju do kraja ovog mjeseca proizvoditi čak 2 milijuna maski dnevno, obzirom da u Kini i u svijetu vlada velika potražnja za njima.  

"U borbi protiv koronavirusa svaka sekunda je dragocjena", piše Foxconn na društvenim mrežama. "Što prije započnemo preventivne akcije, to ćemo ranije moći djelovati protiv virusa, ranije spašavati živote i brže nadvladati ovu situaciju".

Pored toga, Foxconn u svoje tvornice uvodi novu generaciju opreme za infracrveno mjerenje temperature, kako bi lakše detektirao potencijalne zaražene zaposlenike.  

Fokxonn nije jedina tvrtka od koje ne biste očekivali prebacivanje na ovakav biznis, jer su proizvodnju zaštitnih maski najavili i neki poznati proizvođači automobila poput General Motorsa i GAC Groupa koji za kinesko tržište proizvodi vozila brojnih brandova kojima je partner, uključujući Fiat, Hondu, Isuzu, Mitsubishi i Toyotu.Vezani sadržaji
Ključne riječi iPhone Foxconn koronavirus maske
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->