Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Organizacije za zaštitu djece ne žele Facebookovu enkripciju
Članak
Objavljeno: 09.02.2020. 11:11

NSPCC 

Organizacije za zaštitu djece ne žele Facebookovu enkripciju

Organizacije smatraju da Facebookovo enkriptiranje poruka omogućuje prikrivanje pedofilima.

Organizacije za zaštitu djece ne žele Facebookovu enkripciju

Više od 100 organizacija za zaštitu djece predvođenih britanskim Nacionalnim društvom za sprječavanje okrutnosti prema djeci NSPCC, potpisalo je otvoreno pismo kojim od Facebooka traže da odustane od potpune enkripcije na svim svojim platformama, jer će to onemogućiti otkrivanje i hvatanje prijestupnika poput pedofila.

Bivša ministrica unutarnjih poslova i članica Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Priti Patel dala je izjavu kojom u potpunosti podržava peticiju organizacija za zaštitu djece i navela da tehnološke tvrtke poput Facebooka imaju važnu odgovornost za balansiranje zaštite privatnosti sa sigurnošću ranjivih skupina poput djece.

"U cijelosti podržavam NSPCC i organizacije za zaštitu djece iz čitavog svijeta kako bi natjerale Facebook da se posveti rješavanju ovog problema", navodi Patel.

End-to-end enkripcija koja se već koristi u Facebookovoj platformi za chat i poruke WhatsApp, onemogućuje bilo kome, uključujući Facebook da vidi sadržaj poruka, a potpisnici ove peticije smatraju da Facebook nije u obzir uzeo brigu oko sigurnosti djece.

Facebook je izjavio da surađuje s mnogim organizacijama i da je 2018. godine dobio 16,8 milijuna prijava o seksualnom iskorištavanju djece koje je proslijedio američkim vladinim agencijama, policiji i drugim tehnološkim tvrtkama, zahvaljujući čemu je došlo do više od 2.500 uhićenja.

Ukoliko Facebook end-to-end enkripciju proširi na sve svoje društvene platforme, NSPCC vjeruje da će to biti veliki udarac za zaštitu djece, iako se najveća društvena mreža voli hvaliti da enkripcija svakodnevno omogućuje sigurnost milijardama ljudi.

Ako se želite pridružiti NSPCC-ovoj inicijativi, peticiju možete potpisati na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->