Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.05.2024. 13:05

Meta & Google 

Milijuni dolara za treniranje AI-ja u Hollywoodu

Meta i Google su ponudili desetke milijuna dolara hollywoodskim studijima za licence sadržaja na kojima žele trenirati AI modele.

Milijuni dolara za treniranje AI-ja u Hollywoodu

Napredni AI modeli se konstantno poboljšavaju, a točnost njihovih odgovora ovisi o bazi podataka na kojima se treniraju. Obzirom da su u posljednje vrijeme neke tvrtke počele tužiti OpenAI, Google i Metu zbog treniranja modela na materijalima zaštićenim licencama, Meta i Google navodno žele to činiti na legalan način, pa su prema pisanju Bloomberga, ponudili desetke milijuna dolara hollywoodskim studijima da im dozvole uvježbavanje modela na njihovim filmovima i serijama.

Prema Bloombergu, Netflix i Disney su odbili prodati licence na svoje sadržaje, dok je Warner Brothers Discovery navodno pokazao spremnost da licencira neke od svojih programa, a OpenAI i News Corp su najavili višegodišnji ugovor o donošenju sadržaja vijesti na ChatGPT, dok Meta također razmatra plaćanje izdavačima za pristup vijestima, foto i video sadržajima za treniranje svojih AI modela.

No, kako ističe Bloomberg , holivudski studiji možda imaju rezerve prema takvim poslovima. Iako su alati za uređivanje AI-ja možda privlačni, u industriji zabave postoji velika zabrinutost o tome kako bi AI tvrtke mogle koristiti njihov kreativni rad za razvoj AI programa za kreiranje sadržaja.

Možda se boje da bi AI mogao proizvoditi bolje filmove bez etablirane filmske industrije i „živih“ glumaca i režisera.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google meta
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->