Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.05.2024. 11:39

Microsoft 

Microsoft pokreće trgovinu mobilnih aplikacija

Trgovina temeljena na web pregledniku debitirati će s Microsoftovim vlastitim igrama.

Microsoft pokreće trgovinu mobilnih aplikacija

Google Play trgovina i Apple Store uskoro će dobiti konkurenciju u vidu Microsoftovog dućana s mobilnim aplikacijama koji bi trebao biti pokrenut u lipnju ove godine.

To je tijekom Bloomberg Technology Summita u San Franciscu objavila Sarah Bond, predsjednica Xboxa u Microsoftu, rekavši da se trgovina neće temeljiti na aplikaciji već na web pregledniku.

Bond kaže da će u početku trgovina sadržavati samo Microsoftove mobilne igre i aplikacije, no kasnije će je omogućiti i za objavljivanje aplikacija drugih izdavača.

Jedna od prvih igara koje će se naći u trgovini će biti mega popularna Candy Crush Saga koja je od izdavanja 2012. fodine do sada generirala više od 20 milijardi dolara prihoda, a za očekivati je da ćete ubrzo imati i mnoge igre Microsoftove akvizicije Activision Blizzarda, što znači da možete očekivati naslove iz popularnih franšiza poput Call of Dutya.

Bond je također rekla da će među prvim igrama u novom storeu biti i Minecraft, a u dućanu će se naći igre za Android i iOS platforme.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->