Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.04.2024. 15:33

Intel 

U ruskom Intelu je ostala samo jedna zaposlenica

Intel u Rusiji više ne ostvaruje nikakve prihode, a gubici su mu u 2023. godini iznosili 2,3 milijuna dolara.

U ruskom Intelu je ostala samo jedna zaposlenica

Brojne zapadne tehnološke tvrtke, zaustavile su, ograničile, ili prekinule svoje poslovanje u Rusiji nakon početka rata u Ukrajini. Prema najnovijem izviješću, 2023. godine je Intelovo poslovanje u Rusiji drastično smanjeno, ostavljajući samo jednu zaposlenicu kao direktoricu Intel AO i Intel Technologies podružnica koje više ne posluju u toj zemlji.

Intelovo poslovanje u Rusiji je prošle godine pretrpjelo gubitak od 2,31 milijuna dolara, nakon što je tvrtka tamo obustavila sve operacije i obustavila isporuke tehnologije.

Intel je u Rusiji otvorio centar za istraživanje i razvoj u Nižnjem Novgorodu 2000. godine, koji je stekao dobru reputaciju za razvoj softvera, umjetne inteligencije, strojnog vida, 5G i IoT-a, a preuređen je 2020. godine i tada je zapošljavao više od 1000 ljudi.

Usprkos obustavi poslovanja u Rusiji, u tu su se zemlju prošle godine na tržištu našli Intelovi procesori u ukupnoj vrijednosti od 1,7 milijardi dolara, a mnogi među njima su uvezeni preko posrednika iz Kine, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Intel se (kao i svi mi) nada skorom završetku rata u Ukrajini i stoga u Rusiji drži direktoricu Alinu Klushinu koja prima plaću da mu čuva proizvodne prostore dok se situacije na popravi.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->