Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.05.2024. 12:45

Google 

Google Play uvodi oznake za vladine aplikacije

Google u Play trgovini uvodi specijalne oznake za označavanje službenih vladinih aplikacija u 14 država svijeta.

Google Play uvodi oznake za vladine aplikacije

Nakon više mjeseci testiranja, Google u Play trgovinu uvodi oznake za označavanje službenih državnih i federalnih vladinih aplikacija u više od 14 zemalja. Nova oznaka bi trebala pomoći korisnicima da ne preuzimaju aplikacije koje se prave da su službene državne, a zapravo se koriste za krađu novca i podataka.

Google kaže da nove oznake trenutno pokrivaju više od 2000 aplikacija u zemljama poput Australije, Kanade, Njemačke, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Japana, Južne Koreje, Sjedinjenih Država, Brazila, Indonezije, Indije i Meksika.

Korisnici će u tim službenim aplikacijama vidjeti oznaku "Official government", koja će im potvrditi je Play trgovina provjerila i verificirala da se radi o aplikaciji koja pripada "državnom entitetu".

Google kaže da je surađivao s vladama i njihovim razvojnim partnerima na uključivanju oznaka u  službene aplikacije.

Pored toga navode da od programera aplikacija traži da podnesu dokaz imaju li dopuštenja za obradu državnih dokumenata iz sigurnosnih razloga i potiču vladu da koriste službene ID-ove e-pošte za stvaranje računa razvojnih programera na Google Playu za objavljivanje aplikacija.

Zasad nije poznato kada bi oznake mogli proširiti na vladine aplikacije u drugim državama, uključujući Hrvatsku.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->