Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.12.2016. 11:26

Rekord 

Grand Tour: Najpiratiziraniji TV serijal ikada

Novi show legendarne ekipe Top Geara ostvaruje rekorde po broju legalnih ali i ilegalnih preuzimanja.

Grand Tour: Najpiratiziraniji TV serijal ikada

Nakon štu su odlučili prekinuti suradnju s BBC-em (ili BBC s njima), Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May  su nakon Top Geara odlučili napraviti novi TV serijal pod nazivom Grand Tour koji se emitira putem Amazon Prime usluge. Nakon prve emitirane epizode Amazon i spomenuti trojac mogli su zadovoljno trljati ruke, jer je njihov show imao na milijune "legalnih" gledanja, a također je postigao uspjeh i na piratskom tržištu, jer je prva epizoda prema analitičarima tvrtke Muso preuzeta čak 9,7 milijuna puta od strane fanova koji ne žele plaćati 100 dolara mjesečne naknade za Amazon Prime uslugu. 

Također navode da je druga epizoda "skinuta" 6,4 milijuna puta, a treća 4,6 milijuna, što sve zajedno čini 13,7 posto preuzimanja piratskih sadržaja u čitavoj Velikoj Britaniji. Pored toga Muso kaže da je samo prva epizoda stvorila gubitak Amazonu u visini od 3,2 milijuna funti, a prema svim tim podacima ispada da je Grand Tour postao najpiratiziranija TV serija svih vremena, koja je po tome uspjela nadmašiti čak i Igru prijestolja.

Amazon se vjerojatno ne brine previše zbog pirata jer je tijekom ove godine povećao broj svojih pretplatnika za 19 milijuna, pa ih sada širom svijeta ima oko 63 milijuna.

Trailere svih dosad emitiranih epizoda možete pogledati na YouTube kanalu Grand Toura ovdje. Legalno.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam