Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.11.2016. 09:58

LinkedIn 

Rusija bana LinkedIn

Rusi se spremaju banati LinkedIn zbog pohrane podataka korisnika na serverima izvan zemlje.

Rusija bana LinkedIn

U okviru zahlađenih odnosa sa zapadnim svijetom Rusija se sve češće okreće protiv softverskih tvrtki, a sada najavljuje i bananje poslovne društvene mreže LinkedIn.

Ruski Federalni servis za nadzor komunikacija, informacijskih tehnologija i masovnih medija Roskomnadzor objavio je da LinkedIn nije ispoštivao lokalne zakone u toj zemlji, po kojima su tvrtke dužne pohranjivati podatke korisnika unutar ruskih granica.

To znači da će korisnicima iz Rusije uskoro biti onemogućen servisu kojeg je nedavno kupio Microsoft za 26 milijardi dolara.

Glasnogovornik Roskomnadzora Vadim Ampelonskij, povodom ovoga je izjavio da su druge tvrtke poput Googlea, eBaya i Ubera već prebacile podatke ruskih korisnika na lokalne servere kako bi zadovoljile ruske zakone.

Microsoft za sada nema namjeru udovoljiti Rusiji, a čelnici LinkedIna kažu da bi odluka ruskog suda mogla zapriječiti pristup LinkedInu milijunima korisnika koji mrežu koriste za povećanje rasta svojeg poslovanja, pa su zainteresirani za sastanak s Roskomnadzorom, na kojem bi se raspravljalo o lokalizaciji podataka.

Zahtjev Rusije za prebacivanjem podataka na lokalne servere dio je Putinovog plana da se smanji ovisnost o stranom softveru, za koji on tvrdi da se može koristiti za špijunske aktivnosti.

Vezani sadržaji
Ključne riječi LinkedIn Rusija ban Roskomnadzor
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->