Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.05.2020. 10:52

Electronic Frontier Foundation 

EFF želi spriječiti Googleovo preuzimanje Fitbita

Organizacija za zaštitu privatnosti traži podršku javnosti da se onemogući ova Googleova akvizicija.

EFF želi spriječiti Googleovo preuzimanje Fitbita

Organizacija Electronic Frontier Foundation (EFF), pokušava spriječiti Googleovo preuzimanje tvrtke Fitbit koja se bavi izradom nosivih gadgeta poput fitness narukvica.

EFF najviše cilja na korisnike koji već posjeduju Fitbitove proizvode, kojima poručuje da će Google doći u poziciju iskorištavanja njihovih privatnih podataka koje prikupljaju Fitbitovi senzori i trackeri, a na to to sigurno nisu pristali kada su kupovali Fitbitove proizvode.

Organizacija za očuvanje privatnosti kaže da Google dobar dio svoje uspješnosti na tržištu duguje tvrtkama koje je "zgrabio" i sada to ponovno pokušava napraviti s Fitbitom. Osim što bi mogao kompromitirati privatne podatke korisnika Fitbita za svoje marketinške potrebe i trgovati podacima s tvrtkama "trećih strana", Google bi time mogao postati dominantni lider na tržištu, čime će konkurenciju staviti u podređeni položaj.  

"Želimo da Ministarstvo pravosuđa SAD-a spriječi ovo spajanje i da vlasnici Fitbita objasne zbog čega su se na to odlučili", navodi EFF.

Google je u studenom 2019. najavio kupnju Fitbita za 2,1 milijarde dolara, obećavši korisnicima da im "neće dirati podatke" i da zdravstvene i welness podatke neće koristiti za kreiranje personaliziranih oglasa, no nije rekao detalje o tome kako planira integrirati Fitbit u svoj portfelj proizvoda.

Više informacija potražite na ovoj poveznici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->