Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.05.2020. 13:33

Akvizicija 

Facebook kupuje proizvođača GIF-ova Giphy

Prema planovima Facebooka, Giphy će postati dio tima zaduženog za Instagram.

Facebook kupuje proizvođača GIF-ova Giphy

Facebook je kupio poznatog proizvođača i tražilicu GIF-ova Giphy za 400 milijuna dolara, iako taj iznos još nije službeno potvrđen.

No akvizicija je zato službeno potvrđena i to od strane Instagramovog potpredsjednika za proizvode Vishala Shaha, koji je rekao da će tvrtke "trećih strana" i dalje imati pristup Giphyevoj podatkovnoj bazi GIF-ova i naljepnica, a Giphy će biti pridružen Instagramovom timu u facebooku.

Graphical Interchange Format ili GIF je kratki film bez zvuka koji se automatski izvodi u kontinuiranoj petlji bez potrebe da ga korisnik pokreće i posebno je popularan na društvenim platformama i chat servisima gdje se najčešće koristi umjesto emoticona ili u firmi šale i vica.

Facebooka kaže da u današnje vrijeme oko 50 posto Gihyevog prometa dolazi s njegovih platformi od čega je polovica na Instagramu.

Akvizicija je došla u vrijeme kada je Facebook uočio veliko povećanje prometa GIF-ovima zbog pandemije, ali i od kada se najveća društvena mreža na svijetu nalazi pod povećalom američkih regulatora koji smatraju da ima preveliki utjecaj na kontrolu sadržaja u društvenom medijskom prostoru.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->