Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.05.2020. 12:07

Ban 

Trump produžuje ban Huaweiju za godinu dana

Huawei neće smjeti koristiti Android i Google aplikacije do svibnja 2021.

Trump produžuje ban Huaweiju za godinu dana

Predsjednik SAD-a Donald Trump prošle je godine objavio da je izdao zapovijed po kojoj se Huawei i ZTE Corp. proglašava entitetima kojima se ne dozvoljava koristiti proizvode razvijene od strane američkih tvrtki, a sada je ban dobio novi datum isteka.

To konkretno znači da sve tvrtke koje se nalaze na toj listi imaju ban do svibnja 2021. godine, jer ga je Trump produžio za godinu dana.

Prema tim sankcijama Huawei ne smije koristiti licenciranu inačicu Androida i Google aplikacije na svojim telefonima, a isto se odnosi i na laptope koji rade na Microsoft Windowsima.

Huawei je u međuvremenu investirao puno u razvoj alternativnih rješenja, uključujući "custom" inačicu Androida koji se temelji na besplatnoj Googlevoj verziji te je radio i na zamjenama za Googleove aplikacije.

Jedna od stvari koje gura je i Huawei app store, pa kineski proizvođač nagovara developere da tamo postavljaju svoje aplikacije.

Bez obzira na to, Huawei sigurno nije sretan produženjem bana, jer su se u posljednje vrijeme pojavile neke glasine u kojima se tvrdilo da će ban biti ukinut.   Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->