Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Apple tuži partnera jer nije uništio 100 tisuća iPhoneova
Članak
Objavljeno: 06.10.2020. 12:30

Tužba 

Apple tuži partnera jer nije uništio 100 tisuća iPhoneova

Appleov partner je na tržište vratio otpisane uređaje koji su trebali biti rastavljeni i reciklirani.

Apple tuži partnera jer nije uništio 100 tisuća iPhoneova

Apple je podnio sudsku tužbu protiv tvrtke Geep Canada, jer je vratila na tržište više od 100.000 uređaja koji su trebali biti rastavljeni i reciklirani.

Ako ste pratili Appleova događanja, više puta ste mogli čuti da ekipa iz Cupertina investira poprilično u smanjenje utjecaja na okoliš, u sklopu čega je i angažiranje partnerskih tvrtki koje su zadužene za rastavljanje i recikliranje raznih uređaja, a među njima je i Geep Canada, koja je dobila taj posao zbrinjavanja stare elektronike.

Međutim, kako se navodi u tužbi, Geep Canada je umjesto recikliranja, vratila na tržište više od 100 tisuća uređaja među kojima su iPhoneovi, iPadovi i Apple Watchevi koji su trebali biti uništeni za proces recikliranja. 

Apple kaže da je partnerska tvrtka od siječnja 2015. i prosinca 2017. godine reciklirala više od 532.000 iPhoneova, 25.670 iPadova i 19.000 Apple Watche satova, no 100.000 otpisanih uređaja se pojavilo u ponudama raznih teleoperatera.

Apple stoga ne traži samo novac koji je Geep Canada zaradio na prodaji uređaja, već i odštetu za nepoštivanje ugovora u ukupnoj visini od 22,7 milijunadolara.

Apple je i prije tužbe već razvrgnuo partnerstvo s tvrtkom Geep Canada koja još nije izdala službeno priopćenje u vezi ovoga.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->