Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.10.2020. 14:55

Ekologija 

U Engleskoj zabranjene plastične slamke

U Engleskoj je na snagu stupila zabrana jednokratnih plastičnih slamki ali i plastičnih štapića za uši.

U Engleskoj zabranjene plastične slamke

Procjena je da se u Engleskoj koristi oko 4,7 milijardi jednokratnih plastičnih slamki godišnje koje donose veliki doprinos povećanje zagađenja okoliša. Nakon nekoliko mjeseci odgode, u Engleskoj je upravo na snagu stupila zakonska zabrana izrade, prodaje, kupnje i stavljanja na korištenje jednokratnih plastičnih slamki. Isto od sada vrijedi i za plastične štapiće za uši, koji se godišnje potroše i bace u količinama od 1,8 milijardi komada.

Izuzetak od ove zabrane vrijedi za bolnice, barove i restorane, koji će plastične slamke smjeti servirati osobama s invaliditetom ili zdravstvenim poteškoćama.

 Državni tajnik za okoliš George Eustice povodom ovoga je rekao da je vlada čvrsto predana borbi protiv ekološke devastacije uzrokovane plastikom za jednokratnu upotrebu. Također je naveo da vlada ima planove za poticanje povratka više vrsta plastičnih jednokratnih predmeta uz novčanu naknadu, uključujući sve vrste jednokratnih čaša.

Ova zabrana za sada u Velikoj Britaniji vrijedi samo za Englesku, no slični zakon priprema i Wales.

Mnogi lanci restorana u Engleskoj već su izbacili slamke pri serviranju pića, no nije nam poznato što o tome misle koktel majstori.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->