Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.12.2019. 14:51

Australija 

AI kamere love vozače koji koriste telefone 

Australska policija koristi kamere koje mogu prepoznati kada vozači razgovaraju ili tipkaju po telefonu.

AI kamere love vozače koji koriste telefone

Korištenje telefona u vožnji jedan je od posebno opasnih problema po sigurnost prometa, a otkrivanje vozača koji čine takve prekršaje prilično je teško.

Vlada savezne australske države Novi Južni Wales započela je s korištenjem prvih kamera koje mogu automatski prepoznati vozače koji u vožnji koriste telefone za razgovore ili pisanje poruka. Sustav koristi umjetnu inteligenciju koja je u stanju prepoznati znakove korištenja telefona iz snimki stacionarnih ili mobilnih policijskih kamera. Nakon toga AI upozorava ljudske operatere da pregledaju sporne snimke kako bi se smanjila mogućnost greške u prepoznavanju činjenja tog prekršaja. 

Tijekom prva tri mjeseca od uvođenja sustava, policija će samo upozoravati vozače koje AI uhvati u "prometnom grijehu", a nakon toga će dobivati prilično velike kazne u visini od 344 australska dolara za korištenje telefona pri vožnji na običnim prometnicama, pa sve do 457 dolara za slučajeve kada ih se uhvati u školskim zonama, a predviđeni su i "nagradni" bodovi.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->