Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Predstavljen Tesla Cybertruck
Članak
Objavljeno: 22.11.2019. 15:59

Tesla 

VIDEO: Predstavljen Tesla Cybertruck

Elon Musk predstavio futuristički električni super izdržljivi pick-up kamionet

VIDEO: Predstavljen Tesla Cybertruck

Najnovije vozilo koje su predstavili Tesla i Elon Musk djeluje poput nekakvog terenca za Mars ili rekvizita za SF film. Tesla Cybertruck dolazi s monokok konstrukcijom i posjeduje sjedala za 6 ljudi te ima prtljažni prostor dužine od 2 m kapaciteta 2.800 litara, a ovisno o modelu moći će prevoziti od 1.500 do 6.350 kg tereta.

ct

Osnovni model koji će koštati 39.000 dolara imat će jedan motor, srednji model će ugostiti dva motora i koštat će 49.000 dolara, dok će najskuplji imati čak tri električna motora, od kojih jedan s prednje, a dva sa stražnje strane. Taj model će od nule do stotke doći za manje od 2,9 sekunde, dok će ostala dva to moći postići za 4,5, odnosno 6,5 sekundi. Oni će imati i manje baterijske pakete, za razliku od najjačeg modela koji će prema tvrdnji Muska imati domet od čak 800 km s jednim punjenjem.

Tijekom predstavljanja Musk je demonstrirao izuzetnu čvrstoću karoserije koja je izrađena od iste slitine kao i SpaceShip raketa, kao i na armirano staklo, no ono se baš i nije pokazalo neprobojnim kao što možete vidjeti u ovom videu.

Na kraju demonstracije predstavljen je i ATV "quad" koji se na vrlo jednostavan način može utovariti u kamionet i puniti svoju bateriju direktno iz njega. 

Osnovna dva modela Cybertrucka će krenuti u proizvodnju krajem iduće godine, dok bi najjači model s tri motora u produkciju trebao ući 2022. godine. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Tesla Elon Musk pick-up Cybertruck
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->