Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.09.2020. 14:01

Porsche Digital Croatia 

Zagreb i Porsche za centar automobilističke IT industrije

Porsche Digital Croatia će u Hrvatskoj uložiti 10 milijuna eura i zaposliti 100 ljudi.

Zagreb i Porsche za centar automobilističke IT industrije

U prostorijama jedne od zagrebačkih pivovara, na zagrebačkom Žitnjaku, u utorak je predstavljena suradnja zagrebačke IT firme Infiniuma i jednog od najpoznatijih proizvođača sportskih automobila, Porsche.  Tom je prilikom i osnovana i firma – Porsche Digital Croatia, koja će u iduće tri godine uložiti 10 milijuna eura te zaposliti stotinu zaposlenika.

img-pdcgallery-4

Kako kaže, jedan od osnivača Infinuma, Tomislav Car, koji je pred punim  auditorijom izjavio kako je iza Infinuma  15 godina iskustva u kreiranju digitalnih proizvoda i usluga na velikim projektima te kako se vesele prilici da s Porscheom oblikuju digitalnu budućnost. Potom je naglasio:

- Mi bismo iskreno voljeli da Zagreb i Hrvatska postanu centar za automobilsku IT industriju.

20200908_113519-(1)

Na njegove riječi se nadovezao i Stefan Zerweck, direktor Porsche digital, koji je pritom naglasio kako ova suradnja nije prva sa hrvatskim IT firmama već da su ranije surađivali i sa Rimac Automobilima.

- Cilj nam je izgradnja digitalnih softvera za Porsche, a  upravo nam Infinium to može osigurati.

Osim spomenutog budući suradnici smatraju kako će zaposlenici u Porsche Porsche Digital Croatia razvijati široku paletu proizvoda. Jedan dio tima zasigurno će biti  orijentirani na poboljšanje procesa i kvalitete unutar Porschea, odnosno VW grupacije, dok će dio biti orijentiran prema krajnjim kupcima i poboljšanju njihova korisničkog iskustva.  

img-pdcgallery-2-1024x619 (1)

Konačno, kad je riječ o trenutnoj situaciji, iz nove tvrtke kažu kako Covid 19 nije spriječio suradnju budući da se radi o firmama koje mogu raditi svoje poslovne digitalno iz komfora svojih domova te da će u nadolazećem periodu zasigurno biti potražnja za dizajnerimaprogramerima, project managerima, ali i drugim srodnim stručnjacima ovisno o potrebama firme.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->