Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.07.2020. 13:10

Drink less, think more 

Tehnička škola Bjelovar finalist Renaultovog natječaja

Projekt mladih Bjelovaraca ukazao na potrebu smanjenja nesreća koje su prouzročili mladi vozači pod utjecajem alkohola.

Tehnička škola Bjelovar finalist Renaultovog natječaja

Učenici Tehničke škole iz Bjelovara proglašeni su finalistima međunarodnog natječaja YOUR Ideas YOUR Initiatives 2020 koje je Grupa Renault pokrenula u okviru obrazovnog programa Safety and Mobility For All. Cilj toga natječaja jest potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje i doprinos lokalnoj zajednici na području održive mobilnosti i  poboljšanja cestovne sigurnosti.

Na natječaj u kojem je sudjelovao 781 učenik iz 16 zemalja svijeta bilo je prijavljeno 55 projekata posvećenih povećavanju osviještenosti svih sudionika u prometu te promicanju održivog i odgovornog ponašanja. Učenici od 15 do 17 godina i njihovi učitelji iz svih dijelova svijeta pozvani su da se uključe u natjecanje u kojem sudjeluju sa samostalno osmišljenim projektima i inicijativama.

Od 5 hrvatskih škola koje su se ove godine prijavile na natječaj, među 5 finalista ušla je i nagradu u obliku iPada osvojila Tehnička škola iz Bjelovara koja je projektom Drink less, think more ukazala na hitnu potrebu smanjenja broja sve većeg broja nesreća u njihovoj zajednici koje su prouzročili mladi vozači pod utjecajem alkohola.

U istraživanju provedenom u suradnji s udrugom Sigurna cesta, učenici Tehničke škole Bjelovar i njihovi mentori proveli su ankete među učenicima 3. i 4. razreda, izradili crteže tijekom školskih praktikuma i organizirali njihovu online izložbu, podijelili letke koji slikovito upozoravaju na problem te snimili digitalni strip i edukativni video film, a održano je i online predavanje za maturante.

Čestitamo mladim Bjelovarčanima koji su po nama zaslužili i puno bolju nagradu od iPada, a cjelokupni projekt možete pronaći na ovoj poveznici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->