Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.09.2016. 12:31

VR Igraonica 

VR Osijek: Prva arkadna VR igraonica u Europi

U Osijeku otvorena prva VR igraonica opremljena s 4 HTC Vive Headseta i moćnim računalima.

VR Osijek: Prva arkadna VR igraonica u Europi

Hrvatska tvrtka Culex je u samom centru Osijeka (Vrt Jagode Truhelke 3) otvorila VR igraonicu pod nazivom VR Osijek, koja još više obogaćuje Osijek Software City projekt pokrenut početkom 2012. godine kojim osječke IT tvrtke djeluju prema lokalnoj zajednici.

Prema riječima Culexa, ovo je prva arkadna VR igraonica u Hrvatskoj, ali i u Europi, te je opremljena čak 4 skupocjena high-end HTC Vive haedseta i Vive kontrolera, te moćnim računalima koja su sposobna pokretati sve VR sadržaje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Računala koja pokreću VR video igre i 360 video filmove sadrže doista impresivan hardver koji uključuje Intel i7 6700K @ 4.00 GHz procesore, 16 GB DDR4 RAM-a, grafičke kartice GTX 970x2 i GTX 1080 x 2, te ASUS Z170 ProGaming matične ploče.

Što se VR sadržaja tiče, u trenutnoj ponudi se nalazi više od 20 VR igara, simulacija i video sadržaja namijenjenih svim profilima i uzrastima korisnika.

thumbnail_VR Osijek4

Ekipa iz igraonice navodi da je osim igranja virtualna realnost iskoristiva u mnoge druge svrhe kao što su psihoterapija, umjetnost, te koordinacija u vremenu i prostoru, pa istražuju sve mogućnosti koje ova tehnologija donosi, a u planu im je i suradnja s umjetnicima različitih područja, koji vide veliki kreativan potencijal u aplikacijama kao što je Tilt Brush.

thumbnail_VR Osijek3

U planu im je i suradnja sa psihoterapeutima, koji će imati priliku iskušati VR u terapiji raznih fobija i ostalih poremećaja, a još jedan zanimljiv dio VR tehnologije su i 360 video filmovi.

Tvrtka također planira uz pomoć dronova i 360 kamera visoke rezolucije snimati razne turističke i kulturne destinacije, kako bi se korisnicima omogućilo gledanje različitih lokacija i lokalnih znamenitosti iz jedne potpuno drugačije perspektive.

thumbnail_VR Osijek6

Što se cijena tiče, VR igranje u trajanju od 10 minuta platiti ćete 30 kuna, 30 minuta 60 kn, dok će vas sat uživanja u virtualnoj stvarnosti koštati 100 kn.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->