Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.08.2016. 10:08

Serious Sam VR: The Last Hope 

VIDEO: Prvi u Hrvatskoj smo igrali Serious Sam VR

Dobili smo ekskluzivan pristup prvim misijama u Croteamovoj VR igri i isprobali "pravi" minigun.

VIDEO: Prvi u Hrvatskoj smo igrali Serious Sam VR

Šaroliko, intenzivno, umarajuće i nadasve zabavno - tako bismo u nekoliko riječi opisali doživljaj igranja ozbiljnog ujaka Sama u VR prostoru. Serious Sam VR: The Last Hope u novom ruhu nastavlja tradiciju serijala koja se vrti oko premise "upucaj sve što vidiš". Srećom, neprijatelja ne nedostaje. Svaka misija podijeljena je na valove (isprobali smo dvije, ali bi ih u konačnici trebalo biti pet), a svaki val donosi barem deset valova (naleta) raznovrsnih neprijatelja. 

SS VR 2

Unatoč tome što smo dobar dio vremena proveli u Egiptu (prva misija), boreći se s poznatim protivnicima (kosturima, paucima, samozapaljivim mumijama), rekli bismo da je dizajn prvih lokacija i izazova u igri šarolik. Svaki val predstavlja novu lokaciju i raznovrsne kombinacije neprijatelja, koje postaju sve intenzivnije kako se val bliži kraju. Nije važno samo dobro naciljati beštije, nego odabrati i pravo oružje za okršaj. Oružje, municiju i zdravlje kupovali smo i nadograđivali u predahu između valova.

 

SS VR 3

Kad kažemo predah, konkretno mislimo na ostavljanje VR kacige sa strane i odmor na stolici uz čašu soka. SSVR:TLH, prema riječima njenih kreatora, neće biti ovisna o skakanju po sobi. Sve neprijatelje moći ćete riješiti puškama i topovima prije nego vam se približe. Ali da skakanje po tih dva, tri, pet metara prostora koje imate u sobi pomaže kad je na ekra..., ovaj u virtualnom prostoru desetak neprijatelja, a vatrene kugle i raketni projektili lete prema vašoj glavi, to definitivno. Sat vremena igranja novog Serious Sama umorit će vas jednako kao dva kilometra planinarenja po brdima Telašćice. 

SS VR 4

U SSVR:TLH ne možete planinariti, hodati, trčati, strejfati ili se teleportirati. Stojite na jednom mjestu i čekate da se u krugu od 180 stupnjeva protivnici približe vama, što će mnogi iskusni igrači na sam spomen okarakterizirati kao "još jedan" gallery/wave shooter, no mi bismo istaknuli da se ovdje radi o zaista dobrom gallery/wave shooteru.

SS VR 5

Iliti, postoji ogromna razlika između gallery/wave pucačina na običnim gaming platformama, glomaznih arkadnih instalacija s posebnim kontrolerima te gallery/wave pucačina u VR-u, koji dodatno implementiraju komponentu prostora. I razlika između dobrih i loših gallery/wave pucačina. 

Obzirom da smo se pokazali dobrim u tamanjenju hordi mrskih Samovih neprijatelja, Croteam nam je pružio mogućnost da isprobamo "pravi" minigun i usporedimo ga s virtualnim, kao što možete vidjeti u ovom videu

SSVR:TLH iznimno je zabavna gallery/wave pucačina koja će, sudeći prema demoima i prvoj misiji, usrećiti sve ljubitelja serijala, žanra i VR-a. Što nam još Croteamovci spremaju te kako izgleda druga misija "Posljednje nade", pročitajte u opsežnijem osvrtu u sljedećem broju časopisa VIDI.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->