Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.08.2016. 10:06

IFA 2016 

Samsung predstavlja quantum dot gaming monitore

Samsung će na IFA 2016 sajmu predstaviti nove zakrivljene monitore CFG70 i CF791 namijenjene gamingu.

Samsung predstavlja quantum dot gaming monitore

CF791 je najzakrivljeniji gaming monitor trenutno dostupan na tržištu.

Tvrtka Samsung Electronics izdala je priopćenje u kojem navodi da će na IFA 2016 sajmu u Berlinu, u okviru konferencije koja se održava 1. rujna 2016. predstaviti prve monitore s quantum dot tehnologijom, modele CFG70 (24-inčni i 27-inčni model), te CF791 (34-inčni model).

Samsung kaže da njegovi  prvi gaming monitori s quantum dot tehnologijom CFG70 i CF791 prikazuju blistave boje diljem 125 postotnog sRGB spektra, pri čemu koriste za okolinu siguran dizajn koji ne sadrži kadmij.

Ovo osvjetljenje dodatno naglašava inače skrivene detalje igre u svijetlim i tamnim postavkama, omogućujući značajno povećanje vizualnog realizma.  

Kako bi se dodatno naglasili detalji naprednih igara današnjice, svaki CFG70 i CF791 monitor prolazi temeljitu tvorničku kalibraciju prije isporuke, što podrazumijeva podešavanje raznih postavki, uključujući crne gamma razine za poboljšano osvjetljenje i ravnotežu razine bjeline za upravljanje temperaturom.

SamsungCFG70

Novi CFG70 zakrivljeni monitor dolazi u „Super Arena“ dizajnu, te ima zakrivljenost od 1800R kao i integrirano LED osvjetljenje, a nudi vrijeme odziva za pokretne slike od jedne milisekunde, omogućavajući dosljedan prikaz u stvarnom vremenu preko cijelog ekrana. Frekvencija osvježavanja zaslona od 144 Hz dodatno pogoduje jednostavnim prijelazima tijekom igranja igre.

Kako bi dodatno pojednostavio iskustvo upravljanja igrom, Samsung je monitor CFG70 opremio tzv. Gaming UX sučeljem. Tijekom igranja igrači mogu prilagođavati sve ključne postavke zaslona pomoću jednostavne kontrolne ploče, bilo da je riječ o vremenu odziva ili frekvenciji osvježavanja zaslona.

Uz zakrivljenost od 1500R, model CF791 tvrtke Samsung je najzakrivljeniji gaming monitor trenutno dostupan na tržištu. U kombinaciji s frekvencijom osvježavanja zaslona od 100 Hz i ugrađenom AMD FreeSync tehnologijom, funkcionalnosti koja usklađuje frekvenciju osvježavanja zaslona s igračevim AMD grafičkim karticama, monitor CF791 omogućava dosljedan prikaz slike u stvarnom vremenu preko cijelog ekrana.

Kao dio predstavljanja svojih novih monitora, tvrtka Samsung će ponuditi svim posjetiteljima sajma IFA 2016 priliku da iz prve ruke isprobaju ovu redizajniranu arenu kroz interaktivne gaming zoneVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->