Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.11.2020. 17:28

CUC 2020  

VIDI X na Carnetovoj korisničkoj konferenciji 

Danas je na CUC konferenciji hrvatskim profesorima prezentirano prvo hrvatsko razvojno mikroračunalo na ESP32 dvojezgrenom procesoru.

VIDI X na Carnetovoj korisničkoj konferenciji

VIDI X - prvo hrvatsko razvojno mikroračunalo na ESP32 dvojezgrenom procesoru kojeg je VIDI osmislio i razvio u suradnji sa hrvatskim profesorima, fakultetima i tehnološkim tvrtkama, danas se prezentiralo na CUC-u (Carnetovoj korisničkoj konferenciji) svim profesorima koji će ga moći uključiti u svoj nastavni program. 

Hvala svima koji su pomogli na njegovom razvoju i koji će pomoći da se Vidi X proširi među svima koji na njemu žele raditi svoje inovativne Hi-Tech školske projekte ili započeti neki svoj tehnološki start-up

Moramo se pohvaliti da se već tijekom predstavljanja prijavila 21 hrvatska škola za opremanje učionica Vidi X mikroračunalom.

Predstavljanje se održalo live video streamingom, a snimku predstavljanja VIDI X mikroračunala na CUC-u možete pratiti na Facebooku putem ove poveznice: 
https://www.facebook.com/CARNET.hr 

Što je VIDI X 

VIDI X je razvojno mikroračunalo potpuno osmišljeno i projektirano u Hrvatskoj. Pogonjen moćnim ESP32 procesorom s 2 jezgre i touchscreen TFT zaslonom, VIDI X je opremljen s nekoliko zanimljivih senzora te posebnim utorom za dodatno proširenje funkcionalnosti. Mogućnosti primjene VIDI X mikroračunala su nebrojene. 

Na njega možete spojiti dodatne senzore i upravljati kompleksnijim sustavima poput upravljanja pametnom kućom ili učionicom, a njegove Wi-Fi i Bluetooth komunikacijske mogućnosti iskoristite za povezivanje s različitim vanjskim sustavima. 

VIDI X odlično koristi mogućnosti snažnog dvojezgrenog ESP32 procesora pa služi kao multifunkcijsko mikroračunalo ili kao razvojna pločica, kao učinkoviti HUB za klaster različitih senzora ili za neku potpuno novu namjenu koju će zajednica koja će se okupiti oko njega osmisliti. 

Više o VIDI X mikroračunalu možete pronaći na ovoj poveznici: https://vidi-x.org/ Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->