Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.10.2017. 11:31

ZFF 

AR i VR video igre na Zagreb Film Festivalu

Ove godine ZFF će pored filmova još više pokrivati tehnologiju u industriji video igara.

AR i VR video igre na Zagreb Film Festivalu

U Zagrebu se od 12. do 19. studenog održava 15. Zagreb Film Festival (ZFF), koji se sastoji od natjecateljskog filmskog programa u kojem će se naći brojni dugometražni i kratkometražni igrani filmovi, te edukativnog i networking programa pod nazivom Industrija, koji će pokriti sve važne aspekti u ciklusu proizvodnje filma, od razvoja projekta, pisanja scenarija, financiranja i koprodukcijskih mogućnosti, pakiranja i prezentacije projekta, postprodukcije pa sve do distribucije filma.

Tu će biti i niz predavanja vrhunskih profesionalaca iz cijeloga svijeta, među kojima su britanski scenarist i redatelj James Watkins, redatelj serije McMafia koja je ljetos snimana u Hrvatskoj i epizode popularne Netflixove serije Black Mirror te Spencer Hunt, jedan od ključnih ljudi tvrtke Skydance Media, studija koji razvija VR igre u sklopu Paramount Studija. Hunt će tijekom masterclassa AR/VR: U potrazi za pričama budućnosti (13.11.) pojasniti kako AR (proširena stvarnost) mijenja način na koji percipiramo svijet i kako se dizajniraju interaktivne, razgranate priče koje koriste komponente umjetne inteligencije.

VR ZFF

U edukativnom dijelu Industrija u suradnji s HUB-om 385 organizira radionicu Moja prva videoigra, kreativnu dječju radionicu programiranja odnosno izrade prve videoigre, koja je  usmjerena na djecu od 7 do 14 godina, a održat će se u prostorijama HUB-a, Petračićeva 4.

Kako bi vaši mladi programeri sudjelovali na jednom od dva izdanja radionice (u subotu 11.11. od 10 do 14h ili u nedjelju 12.11. od 10 do 14h) prijavite ih na e-mail inja@zagrebfilmfestival.com uz napomenu: za subotu ili za nedjelju. Potrebno je da svi sudionici na radionicu ponesu vlastita prijenosna računala. Radionica je besplatna a prijave su moguće do popunjenja mjesta.

Vezani sadržaji
Ključne riječi festival Filmovi AR Zagreb VR ZFF
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam