Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.10.2017. 11:41

Shelley 

AI piše horror priče

Znanstvenici MIT-a predstavili umjetnu inteligenciju koja uz pomoć algoritma dubokog učenja piše horrore.

AI piše horror priče

"Sjećam se njegovog užasnog lica koje je odražavalo agoniju i zlobu. Bio sam zarobljen. Zarobljen u bolničkom krevetu". Ovo nije početak najnovije novele Stephena Kinga, već priče koju je napisala umjetna inteligencija Shelley, koju su izradili znanstvenici Media Laba MIT-a, a trenutno se bavi pisanjem horror priča za Noć vještica.

Shelley pogone algoritmi dubokog učenja koji su se uvježbavali u pisanju iz tekstova objavljenim na stranici www.reddit.com/r/nosleep/, gdje korisnici objavljuju svoja djela strave i užasa.

MIT kaže da je AI u stanju potpuno samostalno pisati horror priče, no najbolja djela nastaju usuradnjis ljudima koji se uključe u kreativni proces s jednom ili više uvodnih rečenica iz kojih AI potom razvije čitavu radnju i dovrši priču.       

U svakom slučaju preporučamo vam da posjetite stranicu stories.shelley.ai i pogledate kakve to strašne priče piše Shelley AI čije ime su posudili od Mary Wollstonecraft Shelley, autorice jednog od najpoznatijeg horrora svih vremena, Frankensteina.

Ako se pitate zbog čega AI piše baš horrore, razlog leži u velikoj klišeiziranosti tog žanra, pa mu je vrlo lako slagati priču iz rečenica i događaja koji se stalno ponavljaju i recikliraju bez obzira tko ih piše. Vjerojatno bi bio jednako uspješan i u pisanju scenarija za hrvatske telenovele. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi MIT AI horror duboko učenje Shelley
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam