Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Društvena hrvatska igra deaktiviranja bombe
Članak
Objavljeno: 16.10.2017. 13:46

Mind Blowing Box 

VIDEO: Društvena hrvatska igra deaktiviranja bombe

Društvena igra Mind Blowing Box je mješavina video igre, igre na ploči i uradi sam elektronike.

VIDEO: Društvena hrvatska igra deaktiviranja bombe

Hrvatski inovator Marko Valjavec iz Ivanić Grada, na Indiegogo portalu je objavio projekt igre Mind Blowing Box koja je doista nešto posebno, jer objedinjuje video igru, igru na ploči i uradi sam elektroniku.

Mind Blowing Box je u osnovi simulacija deaktiviranja bombe za dva igrača. Jedan igrač u ulozi operatora zadužen je za deaktiviranje bombe, dok se drugi igrač nalazi u ulozi instruktora koji ne vidi bombu, ali posjeduje priručnik i govori mu kako ju treba deaktivirati prije nego eksplodira.

Bomba se sastoji od višestrukih modula, a svaki od njih se deaktivira na specifičan način koji će biti drugačiji svaki puta kada zaigrate novu igru. Uloga operatora je opisati instruktoru kako koji modul izgleda i što se s njim zbiva, a instruktor će prema tome pokušati pronaći rješenje za deaktiviranje u priručniku, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kako bi igranje bilo čim napetije, Marko je u bombu ugradio timer koji otkucava vrijeme do eksplozije, pa je jasno da će igrači morati komunicirati čim učinkovitije i brže, ne praveći previše grešaka kako ne bi došlo do detonacije.

Ukoliko pogriješite, timer će se ubrzati i ukrasti vam određeni iznos vremena, a igra se može namjestiti i tako da bomba eksplodira čim napravite jednu grešku.

Moduli od kojih je sastavljena igra su raznovrsni i predstavljaju različite izazove koji će od igraća zahtijevati pamćenje, ponavljanje sekvence, rješavanje nevidljivog labirinta, dekodiranja signala, rezanje i odspajanje žica, a igra će se moći pokrenuti s različitim razinama težine, vremenima za rješavanje te uključivati teže module ili više njih. Zahvaljujući brojnim opcijama Marko vjeruje da će imati veliki "replay value", odnosno da će joj se igrači rado vraćati.

Marko Valjavec

Obzirom na modularni dizajn, Mind Blowing Box će vam omogućiti i korištenje novih modula koje možete sami izrađivati, a svi uradi sam majstori će dobiti sheme, dizajn PCB-a i izvorni kod kako bi ju mogli nabrijavati vlastitim idejama i modulima.

Marko Valjavec kaže da je na igri radio oko 6 mjeseci, a ukoliko crowdfunding kampanja prođe dobro od siječnja 2018. će ju isporučivati u različitim inačicama (DIY kitovi sa samostalno sklapanje, kitovi sa i bez kofera, kompletni složeni proizvod s manje ili više modula, itd.) Najjeftinija inačica (Early Bird - Starter DIY pack) će vas koštati 144 dolara (909 kn), dok će se kompletni složeni model s maksimalnim brojem modula kretati i do 374 dolara (2.362 kn).

Vjerujemo da bi ovo uz dobru marketinšku kampanju moglo postati jako uspješna društvena igra jer na tržištu ne postoji ništa slično, berem ne u ovakvom hardverskom obliku, a moglo bi predstavljati i zanimljivo edukativno sredstvo koje će igrače na zanimljiv način naučiti puno toga o elektronici i DIY svijetu.

Čim budemo u prilici Mind Blowing Box ćemo recenzirati u Vidilabu pa ćete saznati detalje o "gameplayu", dakako ako preživimo deaktivaciju.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->