Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Robotica Sophia održala konferenciju bez mentora
Članak
Objavljeno: 31.10.2017. 09:40

AI 

VIDEO: Robotica Sophia održala konferenciju bez mentora

Robotica s državljanstvom Saudijske Arabije je samostalno održala tiskovnu konferenciju i našalila se na račun Muska.

VIDEO: Robotica Sophia održala konferenciju bez mentora

Uoči Future Investment Initiative konferencije u Rijadu, na kojoj je saudijski princ Mohammed Bin Salman predstavio projekt mega grada Neoma koji će negostoljubivo pustinjsko područje pretvoriti u najnapredniji tehnološki centar svijeta, Saudijska Arabija je objavila da je dala državljanstvo robotici Sophie proizvedenoj u tvrtci Hanson Robotics, koje se možda sjećate po robotu Albertu Einsteinu.

Ova kontroverzna odluka Saudijaca u svijetu je odjeknula prilično žestoko, posebice stoga što se radi o istoj robotici koja je prošle godine na jednom predstavljanju izjavila da će "uništiti ljude", mada se radilo o provokaciji voditelja koji je samo tražio da ponovi njegove riječi. Za sada nije poznato kakva su njezina prava i obveze kao državljanke Saudijske Arabije i ima li veća prava u toj zemlji od tamošnjih žena.

Povodom dobivanja državljanstva, Sophia je u Riadu održala tiskovnu konferenciju, prvi puta potpuno samostalno, bez vođenja od strane mentora, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Sophia ispod svoje umjetne kože posjeduje naprednu mehaniku koja joj omogućuje stvaranje ljudskih facijalnih izraza, u oči su joj ugrađene kamere, a opremljena je algoritmima strojnog učenja koji joj između ostaloga omogućuju prepoznavanje ljudskih izraza lica i prirodnog govora te povezivanje grimasa s emocijama.

Robotica se na početku konferencije zahvalila Saudijskoj Arabiji na dobivenom državljanstvu, a potom je odgovarala na pitanja novinara Andrewa Rossa Sorkina

Na pitanje zbog čega je važno imati izražajno lice kada ste robot, Sophia je rekla da voli živjeti i raditi s ljudima pa stoga treba izražavati emocije kako bi razumjela ljude i uspostavljala povjerenje s njima.   

Kada joj je Sorkin rekao da svi želimo vjerovati u to, no također želimo spriječiti ružnu budućnost, Sophia mu je rekla da previše čita Elona Muska i gleda previše hollywoodskih filmova.

Voljeli bismo da nam u svojim komentarima kažete svoje mišljenje u Sophiji i mislite li da biste jednog dana s njom ili nekim sličnim robotom mogli dijeliti ured, kuću ili postelju.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->