Nalazite se
  • Lifestyle
  • Ovogodišnji A1 Adria League imat će dvije sezone
Članak
Objavljeno: 14.05.2019. 14:20

A1 Adria League 

Ovogodišnji A1 Adria League imat će dvije sezone

Povećan je i nagradni fond na 30 tisuća eura, a još se očekuje najava druge mobilne igre

Ovogodišnji A1 Adria League imat će dvije sezone

Regionalno esport natjecanje uvodi nekoliko noviteta u ovogodišnjoj inačici. Ove godine A1 Adria League imat će dvije sezone, treću i četvrtu. Treća će se u potpunosti igrati online tijekom proljeća i ranog ljeta, dok četvrta kreće nakon ljetne stanke u kolovozu.

Kao i svake godine, LAN finala održat će se na Reboot InfoGameru sredinom studenog. U svom sastavu A1 Adria Lige imat će četiri igre – dvije za PC te dvije mobilne. Iako će glavni fokus biti na PC igrama Counter-Strike: Global Offensive te Doti 2, ljubitelji mobilnih igara moći će se okušati u Clash Royaleu te jednoj igri čija objava tek treba ugledati svjetlo dana. 

„Sve više i više ljudi igra računalne igre te community postepeno raste, no razlog dodavanja još jedne sezone nije zbog gaming ekspanzije. Naime, postoji više razloga. Glavni je sama problematika organiziranja i razvlačenja jednog natjecanja u dugom vremenskom periodu. Odlučili smo dodatno podijeliti kvalifikacije i finalne mečeve. Uz to, dvije sezone povećavaju šanse regionalnim igračima da, ukoliko se pokažu dobrima, nastupaju na europskim i svjetskim natjecanjima“, osvrnuo se na novitet dvije sezone ESL-ov regionalni menadžer za Jugoistočnu Europu Martin Kadinov

IMG_20190514_142501

Povećan je i nagradni fond na 30 tisuća eura za obje sezone. Primjerice, u četvrtoj sezoni nagradni fond za pojedinu mobilnu igru iznosit će 1.960 eura, dok će pobjedničke ekipe igara CS:GO i Dota 2 podijeliti deset tisuća eura

„Unatoč promjenama naš cilj ostaje isti, moramo osigurati da regionalni esport dobije na značaju i popularnosti koje i zaslužuje. Ponosni smo na neprestani rast A1 Adria Lige, ali i na činjenicu da smo učvrstili svoju poziciju istinskog predvodnika u ovom uzbudljivom i novom obliku života mnogih našin korisnika“, izjavio je Lordan Kondić, direktor marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska. 

Više informacija o kvalifikacijama i ostalim pitanjima pročitajte na poveznici

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam