Nalazite se
  • Lifestyle
  • Program Job Faira otvara se filmom The Cleaners
Članak
Objavljeno: 09.05.2019. 10:07

Job Fair 

Program Job Faira otvara se filmom The Cleaners

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća

Program Job Faira otvara se filmom The Cleaners

Projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners 14. svibnja u 19 sati otvorit će ovogodišnji program Job Faira. Film će posjetitelje uvesti nepoznatu industriju digitalnog čišćenja, u skriveni Treći svijet petorice moderatora sadržaja koji rade u glavnom gradu Filipina, Manili.

Nakon projekcije očekuje nas razgovor s redateljima filma u dvorani D1, Moritzom Riesewieckom i Hansom Blockom. Ističu kako su svojim dokumentarnim prvijencem htjeli prikazati drugu stranu priče, priču digitalnog prostora u kojem milijarda ljudi diljem svijeta svakodnevno sudjeluje - skrivenu eksploataciju tisuće mladih radnika i tiho kritičko razmišljanje.

Tipični čistač svakodnevno mora pregledati i ocijeniti na tisuće uznemirujućih fotografija i video zapisa, što postupno razara njihovo psihičko zdravlje. Čistači se često susreću i sa sadržajem kojeg vlade pojedinih država smatraju neprikladnim, ako im u tom trenutku objavljeni sadržaj ne odgovara. Dokumentarcem smo htjeli stimulirati debatu koja se trebala dogoditi ranije. Nakon skoro petnaest godina, društvene mreže su postale snažan i opasan alat koji je sposoban podijeliti društva, istaknuli su redatelji. The Cleaners usmjerava pozornost na budućnost društva, na odgovornost, na utjecaj političkih događaja i na pitanje demokracije i slobode govora.

Projekcija filma The Cleaners je besplatna, ali je za gledanje ovog insajderskog dokumentarca potrebna ulaznica koju možete skinuti putem Entrio sustava.

Kao što smo nedavno pisali, zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća. Cilj sajma je upoznati hrvatske studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima. Osim poslova i praksi, organizatori najvećeg sajma poslova za studente su pripremili dvadeset i tri stručna predavanja, devet radionica i Loosen up party u KSET-u na kojem će posjetitelji na kraju prvog dana sajma imati priliku razgavarati s predstavnicima poduzeća te odigrati kviz.

Vezani sadržaji
Ključne riječi FER sajam Job Fair The Cleaners
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->