Nalazite se
  • Lifestyle
  • VIDEO: AI pjesnik ukrašava vaše selfije
Članak
Objavljeno: 04.05.2019. 11:01

POEMPORTRAITS 

VIDEO: AI pjesnik ukrašava vaše selfije

Unesite jednu riječ, napravite selfie, a Googleov pjesnički AI će vam napisati pjesmu.

VIDEO: AI pjesnik ukrašava vaše selfije

Godinu dana nakon što je predstavljen kao fizička instalacija koja se mogla isprobati na raznim Googlevim događanjima, Es Devlinov "pjesnički AI" pod nazivom POEMPORTRAITS dostupan je online.

Kao što mu samo ime kaže, ovaj AI je u stanju stvarati jedinstvene pjesme koje potom integrira u vaše selfie fotke, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Kako biste ga mogli isprobati potrebno je da na računalo imate spojenu web kameru, a potom odete na ovu poveznicu i kliknete na gumb "Donate" i upišete jednu riječ po izboru, nakon čega će vam AI "okinuti" selfie, napisati pjesmu i integrirati je u vašu fotku.

Algoritam koji pokreće ovaj AI uvježbavan je na milijunima riječi i fraza iz literature devetnaestog stoljeća, dakako na engleskom jeziku i temelji se na prediktivnom tekstualnom sustavu, ali ne kopira ili prerađuje postojeće fraze, već koristi materijal na kojem se uvježbavao za stvaranje, kako kažu, "kompleksnog statističkog modela".

Kao i mnogi drugi generatori fraza koje stvara umjetna inteligencija, rezultat može djelovati besmisleno i smiješno, no ponekad će vas prilično iznenaditi, posebice stoga što u pjesništvu postoji neograničena sloboda, pa si neku AI pjesmicu uvijek možete protumačiti na svoj način, a neki će u njoj tražiti i skrivene poruke. U svakom slučaju ovo nam djeluje vrlo zabavno, a pravi pjesnici se vjerojatno neće previše zabrinuti da će zbog AI-a ostati bez posla.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->